Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trpezi, a prošlo je mnogo vremena od kada se pojavio originalni recept. Danas domaćice često prilagođavaju sastojke, pa tako neki izbacuju jaja, a nekih u preliv, pored majoneza, dodaju i kiselu pavlaku. Kako god da je spremite ruska salata je ukusna, a mi vam otrkivamo i trik pomoću kojeg će ona duže trajati. Sve što treba da uradite jeste da pomešate hladne sastojke umesto toplih, a samim tim će se i oni bolje povezati, pa će salata biti i ukusnija. 

  • Sastojci: 
  • 4 krompira
  • 3-5 jaja
  • 400 g šunke
  • 1 velika šargarepa 
  • 250 g graška iz konzerve
  • 3-4 kisela krastavca
  • 50 g majoneza

Priprema: 

Dobro operite šargarepu i krompir (nemojte da ljuštite), pa stavite u šerpu i prelijte vodom, pa kuvajte. U drugoj šerpi kuvajte jaja, i to samo 7-10 minuta. Jaja nemojte iz frižidera da stavljate u šerpu, već ih prvo ostavite na sobnoj temepratri pola sata. Zatim jaja prebacite u hladnu vodi i sačekajte da se ohlade. Krompir i šargarepu procedite i kada se potpuno ohlade, oljuštite i sitno iseckajte. U posudi pomešajte iseckana jaja, šunku, kisele krastavce, krompir i šargarepu. Na kraju dodajte i proceđeni grašak. Posolite i pobiberite, pa sipajte majonez i promešajte. 

Napomena: Bitno je da svi sastojci budu ohlađeni, jer ako su topli brže će se pokvariti. 

BONUS VIDEO: 

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa