Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NJOKE U CRVENOM I BELOM SOSU: Kao iz najboljih italijanskih restorana, a lako i brzo (VIDEO)

Izaberite omiljeni recept i napravite najlepše njoke.

 2 recepta za njoke Izvor: Printscreen/YT/ BRAVADO SPICE

Italijanska kuhinja nudi veliki izbor jela za svačiji ukus, od pice, lazanja, pasta, njoka... Ne zna se šta je ukusnije, a nije ni komplikovano za pripremu. Ako živate u italijanskoj hrani koja je odlična kada su napolju visoke temperature, predlažemo vam i 2 super recepta za njoke. Jedan je sa paradajz sosom, a drugi sa pikantnim umakom od pavlake za kuvanje. Ako želite sami da napravite njoke, pročitajte i kako to da uradite.

Njoke u paradajz sosu 

 Njoke u crvenom sosu Izvor: Printscreen/YT/ BRAVADO SPICE

  • Sastojci: 
  • 2 čena belog luka
  • 3 ljute paradajz paste 
  • 80 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 ml paradajz sosa 
  • 450 g njoka 
  • 1 crni luk 
  • parmezan 
  • bosiljak 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i posolite i kada provri dodajte njoke. Kuvajte dok ne omekšaju. Procedite, pa stavite sa strane, a dve šolje vode u kojoj su se kuvale njoke sačuvajte. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i mleveni beli. Stavite njoke, opet posolite, pa sipajte paradajz sos, paradajz pastu, pavlaku za kuvanje i 1 šolju vode u kojoj su se kuvale njoke. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se svi sastojci ne povežu. Ako je potrebno dodajte i drugu šolju vode. Ukrasite bosiljkom i parmezanom. 

Njoke u belom sosu

 Njoke u belom sosu Izvor: Printscreen/YT/ BRAVADO SPICE

  • Sastojci: 
  • 2 čena belog luka 
  • 3 kašike putera
  • 1 ljuta papričica
  • 400 ml pavlake za kuvanje 
  • 450 g njoki 
  • parmezan 
  • bosiljak 

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i posolite, pa ostavite da provri. Zatim dodajte njoke i kuvajte dok ne omekšaju. Procedite, ali sačuvajte dve šolje vode u kojoj su se kuvale. U tiganju istopite puter, pa stavite njoke i kratko propržite. Dodajte mleveni beli luk, pa posle minut sipajte pavlaku za kuvanje u koju ste dodali izblendiranu ljutu papričicu (prethodno očišćenu). Sipajte i šolju vode u kojoj su se kuvale njoke i promešajte. Kada krene da ključa pospite rendanim parmezanom i seckanim bosiljkm. Promešajte i kuvajte još par minuta.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:44
Kako se prave pržene njoke
Izvor: TikTok/msshiandmrhe
Izvor: TikTok/msshiandmrhe

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti