Sastojci:
- 200 g zelenih maslina, bez koštica
- 3 mala kisela krastavca
- 200 ml majoneza
- 2 kašičice kapara
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašike sveže mirođije, iseckane
- ⅛ kašike crnog bibera
- ⅛ kašičice
Recept za tartar sos sa maslinama:
Kako biste napravili tartar sos sa maslinama u činiju sipajte majonez, maslinovo ulje i limunov sok. Umutite da smesa postane glatka i dobro sjedinjena. Kapar i masline sitno iseckajte. Kisele krastavčiće tanko naseckajte.
Ubacite masline, kapar i kisele krastavčiće u činiju sa mešavinom majoneza. Dodajte crni biber i sve dobro promešajte da se sjedini, ravnomerno raspoređujući arome po celom majonezu. Svežu mirođiju sitno iseckajte.
Ubacite mirođiju u tartar sos i dobro promešajte da se sjedini. Probajte i prilagodite začine po želji dodavanjem još limunovog soka ili ulja, da se razblaži. Držite sos u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru dok ga ne servirate. Možda ćete želeti da isprobate i recept za sos od mirođije.
Pročitajte i kako da napravite najbolji gvakamole sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus