Sastojci:

  • 200 g zelenih maslina, bez koštica
  • 3 mala kisela krastavca
  • 200 ml majoneza
  • 2 kašičice kapara
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike sveže mirođije, iseckane
  • ⅛ kašike crnog bibera
  • ⅛ kašičice

Recept za tartar sos sa maslinama:

Kako biste napravili tartar sos sa maslinama u činiju sipajte majonez, maslinovo ulje i limunov sok. Umutite da smesa postane glatka i dobro sjedinjena. Kapar i masline sitno iseckajte. Kisele krastavčiće tanko naseckajte.

Ubacite masline, kapar i kisele krastavčiće u činiju sa mešavinom majoneza. Dodajte crni biber i sve dobro promešajte da se sjedini, ravnomerno raspoređujući arome po celom majonezu. Svežu mirođiju sitno iseckajte.

Ubacite mirođiju u tartar sos i dobro promešajte da se sjedini. Probajte i prilagodite začine po želji dodavanjem još limunovog soka ili ulja, da se razblaži. Držite sos u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru dok ga ne servirate. Možda ćete želeti da isprobate i recept za sos od mirođije.

Pročitajte i kako da napravite najbolji gvakamole sos

BONUS VIDEO

TikTok/ vellacooks Kako se pravi roštilj sos

StvarUkusa