Sastojci:
- 3 kg krastavaca
- 3 l vode
- 1/2 l sirća
- 140 g šećera
- 100 g soli
- 2 kašičice vinobrana
- lovorov list, po ukusu
- biber u zrnu, po ukusu
- mirođija, po ukusu
Recept za 3 kg kiselih krastavaca:
Kako biste napravili kisele krastavce, prvo ih dobro očistite, operite i iscedite. Nakon toga u šerpi prokuvajte vodu sa šećerom i solju. Ostavite da se ohladi pa sipajte sirće i vinobran.
U pripremljene, sterilisane tegle počnite da slažete krastavce i srazmerno u svaku teglu ubacite lovorov list, mirođiju i biber u zrnu. Prelijte sve ohlađenim prelivom, dobro zatvorite i stavite na odgovarajuće mesto. Možda ćete želeti da napravite i letnje ukiseljene krastavce.
Pročitajte kako da napravite kisele krastavce sa sirćetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus