Sastojci:

  • 3 kg krastavaca
  • 3 l vode
  • 1/2 l sirća
  • 140 g šećera
  • 100 g soli
  • 2 kašičice vinobrana
  • lovorov list, po ukusu
  • biber u zrnu, po ukusu
  • mirođija, po ukusu

Recept za 3 kg kiselih krastavaca:

Kako biste napravili kisele krastavce, prvo ih dobro očistite, operite i iscedite. Nakon toga u šerpi prokuvajte vodu sa šećerom i solju. Ostavite da se ohladi pa sipajte sirće i vinobran.

U pripremljene, sterilisane tegle počnite da slažete krastavce i srazmerno u svaku teglu ubacite lovorov list, mirođiju i biber u zrnu. Prelijte sve ohlađenim prelivom, dobro zatvorite i stavite na odgovarajuće mesto. Možda ćete želeti da napravite i letnje ukiseljene krastavce.

Pročitajte kako da napravite kisele krastavce sa sirćetom

BONUS VIDEO

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se! Kurir televizija

StvarUkusa