Sastojci:

  • 450 g krastavaca
  • 3 čena belog luka, oljuštena i sitno naseckana
  • 2 velike grančice sveže mirođije
  • 130 ml vode
  • 95 ml belog sirćeta
  • 1 kašika soli

Recept za letnje ukiseljene krastavce:

Kako biste pripremili kisele krastavce, prvo odsecite krajeve i nasecite krastavce na deblje štapove. Spakujte ih u 2 staklene tegle zajedno sa belim lukom i mirođijom.

Napravite rasol tako što ćete u maloj šerpi da pomešate vodu, sirće i so. Pustite da provri i mešajte dok se so ne rastvori. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Prelijte krastavce, zatvorite teglu i protresite. Ostavite da se potpuno ohladi na pultu, a zatim stavite u frižider. Sačekajte najmanje 2 sata pre nego što ih budete jeli, ali što duže čekate, biće ukusniji. Ako možete, pokušajte da sačekate 24 sata. Ukoliko volite kiselo, saznajte i kako se prave kiseli krastavci bez sirćeta i šećera.

Pročitajte i najbolje savete za kiseljenje krastavaca

BONUS VIDEO

TikTok/sohastiktok kako da krastavac ostane svež

StvarUkusa