Sastojci:
- 450 g krastavaca
- 3 čena belog luka, oljuštena i sitno naseckana
- 2 velike grančice sveže mirođije
- 130 ml vode
- 95 ml belog sirćeta
- 1 kašika soli
Recept za letnje ukiseljene krastavce:
Kako biste pripremili kisele krastavce, prvo odsecite krajeve i nasecite krastavce na deblje štapove. Spakujte ih u 2 staklene tegle zajedno sa belim lukom i mirođijom.
Napravite rasol tako što ćete u maloj šerpi da pomešate vodu, sirće i so. Pustite da provri i mešajte dok se so ne rastvori. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Prelijte krastavce, zatvorite teglu i protresite. Ostavite da se potpuno ohladi na pultu, a zatim stavite u frižider. Sačekajte najmanje 2 sata pre nego što ih budete jeli, ali što duže čekate, biće ukusniji. Ako možete, pokušajte da sačekate 24 sata. Ukoliko volite kiselo, saznajte i kako se prave kiseli krastavci bez sirćeta i šećera.
Pročitajte i najbolje savete za kiseljenje krastavaca
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem