Sastojci:
- 340 g špageta
- 3 kašike putera
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 380 g kuvane šunke, isečene na kockice
- 8 traka slanine, isprženih
- listovi bosiljka
- 100 g maslina bez koštica
- 60 g mlevenog parmezana
Recept za karbonara pastu sa maslinama:
Da biste napravili karbonara pastu sa maslinama prvo skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju i zatim ih procedite. U velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri, pržite beli luk 1 minut. Umešajte šunku i slaninu.
Dodajte špagete i bosiljaki sve dobro izmešajte. Sklonite sa vatre. Umešajte masline i mleveni parmezan. Ako volite ovakva jela, napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem