Sastojci:
- 340 g špageta
- 3 kašike putera
- 3 kašike ulja
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 380 g kuvane šunke, isečene na kockice
- 8 traka slanine, isprženih
- listovi bosiljka
- 100 g maslina bez koštica
- 60 g mlevenog parmezana
Recept za karbonara pastu sa maslinama:
Da biste napravili karbonara pastu sa maslinama prvo skuvajte špagete prema uputstvima na pakovanju i zatim ih procedite. U velikom tiganju zagrejte puter i ulje na srednjoj vatri, pržite beli luk 1 minut. Umešajte šunku i slaninu.
Dodajte špagete i bosiljaki sve dobro izmešajte. Sklonite sa vatre. Umešajte masline i mleveni parmezan. Ako volite ovakva jela, napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs