Sastojci:
- 30 ml maslinovog ulja
- 3 deblje kriške hleba
- 1 srednja tikvica
- 1/2 velikog crvenog luka, isečenog na 4 kriške
- so i biber po ukusu
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckan
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 500 g čeri paradajza
- 130 g feta sira isecečnog na kockice
- 60 ml listova svežeg bosiljka, isečenih na komade veličine zalogaja
- balzamiko sirće
Recept za Pancanela obrok salatu:
Kako biste napravili ovu obrok salatu, zagrejte gril tiganj na srednje jako i nauljite rešetke. Hleb, tikvice i luk izmešajte sa uljem i začinite solju i biberom. Pecite hleb i povrće na roštilju dok hleb ne bude lagano tostiran, 30 sekundi do 1 minuta po strani, a tikvice i luk , 3 minuta po strani.
Pečeni hleb, tikvice i luk prebacite na radnu površinu. Natrljajte beli luk sa obe strane hleba, pa ostavite da se sve malo ohladi. Hleb isecite na kockice veličine zalogaja, tikvice tanko iseckajte poprečno, a luk isecite na tanke trake.
U velikoj činiji umutite ulje i sirće, a zatim začinite solju i biberom. Dodajte kockice hleba, tikvice, luk, paradajz, feta sir i bosiljak. Pomešajte i prelijte balzamiko sirćetom pre serviranja. Ako volite obrok salate, možda ćete želeti da napravite i obrok salatu od mladog krompira i slanine.
Pročitajte i kako se pravi šarena obrok salata sa graškom, kačkavaljem i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom