Sastojci:

  • 300 g testenine
  • 500 g mlevenog mesa - koristio sam 5% masti
  • so i biber po ukusu
  • 1 luk (sitno isečen na kockice)
  • 3 čena belog luka.
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 4 kašike crvenog pesta
  • 400 ml goveđeg bujona
  • 100 g krem sira
  • 120 g kačkavalja
  • peršun za ukrašavanje

Pogledajte i video za pripremu zapečene paste sa mlevenim mesom:

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom:

Za pastu sa mlevenim mesom, prvo ubacite testeninu u šerpu sa vodom i dobro posolite, pa pustite da provri. U međuvremenu začinite i pržite govedinu dok ne porumeni, a zatim dodajte luk. Pržite dok luk ne omekša pa dodajte beli luk, paradajz pire i pesto i kuvajte oko minut.

Zatim dodajte goveđi bujon i krem sir, malo pojačajte vatru i ostavite da se krčka. Kada je testenina gotova, ocedite je i ubacite u sos, dodajući malo vode od kuvanja. Dobro promešajte i pospite rendanim kačkavaljem, pa ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni. Ukrasite peršunom i uživajte.

Pasta sa mlevenim mesom je još ukusnija kada je zapečete, a možete da dodate i druge sastojke po želji. Možda ćete želeti da isprobate i recept za pastu sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu.

Pročitajte i kako se pravi pasta sa humusom i šampinjonima

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa