Pasta sa belim mesom i paradajzom se priprema sa kremom od pavlake za kuvanje i sira, dok je upotpunjavaju pardajz i bebi spanać. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem. Evo i kako da napravite pastu sa belim mesom i pardajzom, koja se sprema za manje od sat vremena!
Sastojci:
- 340 g testenine po izboru
- 1 kašika maslinovog ulja
- 450 g belog mesa
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 1/2 kašičice origana
- 40 ml belog vina
- 2 čena belog luka, iseckana
- 200 g seckanog paradajza
- 130 g pavlake za kuvanje
- 130 g belog sira
- 60 g parmezana
- 200 g bebi spanaća
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- prstohvat crvene paprike
Recept za pastu sa belim mesom i paradajzom
Skuvajte testeninu, ocediti i ostaviti na stranu. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte 1 kašiku ulja. Začinite obe strane piletine solju, biberom i origanom i pržite dok ne porumeni, 8 minuta po strani. Prebacite piletinu na dasku za sečenje i ostavite je da odstoji 5 minuta pre nego što je iseckate na trake. Napravite sos tako što ćete da dodate belo vino. Kada vino proključa, drvenom kašikom ostružite sve komadiće piletine iz tiganja.
Dodajte paradajz i beli luk i pržite oko 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite mešavinu da provri. Dodajte beli sir i parmezan i mešajte dok se sir ne otopi. Začinite sos solju i biberom. Isključite vatru i dodajte pastu, bebi spanać, peršun i crvenu papriku u prahu. Promešajte i servirajte.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni sufle kao iz najboljeg restorana
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste