Pasta sa belim mesom i paradajzom se priprema sa kremom od pavlake za kuvanje i sira, dok je upotpunjavaju pardajz i bebi spanać. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem. Evo i kako da napravite pastu sa belim mesom i pardajzom, koja se sprema za manje od sat vremena!

Sastojci:

  • 340 g testenine po izboru
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 450 g belog mesa
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 1/2 kašičice origana
  • 40 ml belog vina
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 200 g seckanog paradajza
  • 130 g pavlake za kuvanje
  • 130 g belog sira
  • 60 g parmezana
  • 200 g bebi spanaća
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna
  • prstohvat crvene paprike

Recept za pastu sa belim mesom i paradajzom

Skuvajte testeninu, ocediti i ostaviti na stranu. U tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte 1 kašiku ulja. Začinite obe strane piletine solju, biberom i origanom i pržite dok ne porumeni, 8 minuta po strani. Prebacite piletinu na dasku za sečenje i ostavite je da odstoji 5 minuta pre nego što je iseckate na trake. Napravite sos tako što ćete da dodate belo vino. Kada vino proključa, drvenom kašikom ostružite sve komadiće piletine iz tiganja.

Dodajte paradajz i beli luk i pržite oko 2 minuta. Dodajte pavlaku za kuvanje i vratite mešavinu da provri. Dodajte beli sir i parmezan i mešajte dok se sir ne otopi. Začinite sos solju i biberom. Isključite vatru i dodajte pastu, bebi spanać, peršun i crvenu papriku u prahu. Promešajte i servirajte.

Pročitajte pileća salata sa makaronama i najukusnijim prelivom

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.