Pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem je odlična opicija za ručak tokom radne nedelje. Piletina se isprži, a brokoli se prodinsta u bujonu sa soja sosom. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pileću salatu sa makaronama i najukusnijim prelivom. Evo i kako se pravi pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem.

Sastojci:

  • 60 ml pilećeg bujona
  • 40 ml soja sosa
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika sitno narendanog oljuštenog đumbira
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 1 kašika ulja
  • 450 g pilećeg belog mesa
  • 2 srednje glavice brokolija, isečene na cvetove veličine zalogaja
  • Kuvani pirinač

Recept za pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem

U posudi umutite bujon, soja sos, beli luk, med, kukuruzni skrob, susamovo ulje i đumbir, dok se kukuruzni skrob ne rastvori. U velikom tiganju ili voku na jakoj vatri zagrejte ulje. Pržite piletinu 1 do 2 minuta. Nastavite da pržite dok ne porumeni sa svih strana, još oko 5 minuta. Prebacite na tanjir. U istom tiganju na srednjoj vatri ubacite brokoli u mešavinu bujona. Pokrijte tiganj i pustite da se brokoli dinsta 2 do 3 minuta. Sklonite poklopac i vratite piletinu i sve nakupljene sokove u tiganj. Dinstajte, mešajući, dok se sos ne zgusne, još 1 do 2 minuta. Podelite pirinač koji ste prethodno skuvali u tanjire i odozgo servirajte piletinu sa brokolijem.

Pročitajte kako se pravi pasta sa piletinom i spanaćem koja se brzo sprema

BONUS VIDEO

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa/L.S.