Pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem je odlična opicija za ručak tokom radne nedelje. Piletina se isprži, a brokoli se prodinsta u bujonu sa soja sosom. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pileću salatu sa makaronama i najukusnijim prelivom. Evo i kako se pravi pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem.
Sastojci:
- 60 ml pilećeg bujona
- 40 ml soja sosa
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 3 kašike meda
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika sitno narendanog oljuštenog đumbira
- 2 kašičice susamovog ulja
- 1 kašika ulja
- 450 g pilećeg belog mesa
- 2 srednje glavice brokolija, isečene na cvetove veličine zalogaja
- Kuvani pirinač
Recept za pileće belo meso sa brokolijem i pirinčem
U posudi umutite bujon, soja sos, beli luk, med, kukuruzni skrob, susamovo ulje i đumbir, dok se kukuruzni skrob ne rastvori. U velikom tiganju ili voku na jakoj vatri zagrejte ulje. Pržite piletinu 1 do 2 minuta. Nastavite da pržite dok ne porumeni sa svih strana, još oko 5 minuta. Prebacite na tanjir. U istom tiganju na srednjoj vatri ubacite brokoli u mešavinu bujona. Pokrijte tiganj i pustite da se brokoli dinsta 2 do 3 minuta. Sklonite poklopac i vratite piletinu i sve nakupljene sokove u tiganj. Dinstajte, mešajući, dok se sos ne zgusne, još 1 do 2 minuta. Podelite pirinač koji ste prethodno skuvali u tanjire i odozgo servirajte piletinu sa brokolijem.
Pročitajte kako se pravi pasta sa piletinom i spanaćem koja se brzo sprema
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem