Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Zato vam predlažemo da isprobate i recept za rolovano svinjsko meso punjeno pečurkama i sirom. Priprema nije zahtevna, pa mogu da ga naprave i početnici, a naš predlog je da poslužite sa pečenim krompirom. Ovako pripremljeno svinjsko meso je odličan predlog i kada imate neku proslavu.

Sastojci:

  • 1,1 kg svinjskog karea 
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pečuraka
  • 180 ml mleka
  • 100 g tvrdog sira
  • 200 g slanine

Recept za rolovano svinjsko meso punjeno pečurkama i sirom: 

Svinjski kare ostavite da bude u komadu, pa zasecite dublje po sredini. Malo raširite meso, posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i slatkom paprikom. Sve lepo utrljajte u meso. U tiganju na malo ulja propržite isečen crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Pržite dok ne omekša, pa dodajte seckane pečurke. Kada i pečurke omekšaju, sipajte mleko. Krčkajte dok ne ispari, pa nadev sipajte u meso. Preko poređajte seckani sir, pa umotajte meso u slaninu. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Zatim smanjite na 180°C i pecite još 15 minuta. Izvadite meso iz rerne i ostavite da odstoji nekih 10 minuta, pa secite. 

Pročitajte i ovo: Najbolje svinjsko meso - tajna je u kokakoli i glazuri

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

StvarUkusa/S.B.