Ako želite da napravite ukusan ručak ili za slavu da spremite malo drugačije svinjsko meso, naš predlog je ovaj recept. Za manje od 2.000 dinara napravite pečeno svinjsko meso koje se služi sa aromatičnim paradajz sosom. Ovo meso je odlično kao glavno jelo za slavu, a kako se približava Sveti Jovan, ovako pripremljeno meso je savršen predlog.
Sastojci:
- 1,8 kg svinjskog vrata
- 1 kašika ljutog sosa
- 1 kašika kečapa
- 100 ml soja sosa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike sirćeta
- 6 čenova belog luka
- Za sos:
- 450 ml paradajz sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice mlevenog bosiljka
- 1/3 kašičice tucane paprike
- 1 kašika sirćeta
- 3 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Recept za pečeno svinjsko meso:
Napravite marinadu
U posudi pomešajte ljuti sos, kečap, sojin sos, ulje, sirće i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite.
Pripremite meso
Svinjsko meso isecite na krupne kocke, pa poređajte u šerpu. Prelijte marinadom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Poklopite i marinirajte celu noć u frižideru.
Napravite sos
U posudi pomešajte paradajz sos, ulje, so, šećer, korijander, tucanu papriku, bosiljak, sirće, mleveni beli luk, sitno seckani crni luk, peršun i mirođiju. Sve dobro promešajte.
Pecite meso
Poređajte meso na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta. Poslužite sa aromatičnim paradajz sosom.
Pročitajte i ovo: Spremite svinjsko meso za manje od 10 minuta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom