Ako želite da napravite ukusan ručak ili za slavu da spremite malo drugačije svinjsko meso, naš predlog je ovaj recept. Za manje od 2.000 dinara napravite pečeno svinjsko meso koje se služi sa aromatičnim paradajz sosom. Ovo meso je odlično kao glavno jelo za slavu, a kako se približava Sveti Jovan, ovako pripremljeno meso je savršen predlog.
Sastojci:
- 1,8 kg svinjskog vrata
- 1 kašika ljutog sosa
- 1 kašika kečapa
- 100 ml soja sosa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike sirćeta
- 6 čenova belog luka
- Za sos:
- 450 ml paradajz sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice mlevenog bosiljka
- 1/3 kašičice tucane paprike
- 1 kašika sirćeta
- 3 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Recept za pečeno svinjsko meso:
Napravite marinadu
U posudi pomešajte ljuti sos, kečap, sojin sos, ulje, sirće i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite.
Pripremite meso
Svinjsko meso isecite na krupne kocke, pa poređajte u šerpu. Prelijte marinadom i dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Poklopite i marinirajte celu noć u frižideru.
Napravite sos
U posudi pomešajte paradajz sos, ulje, so, šećer, korijander, tucanu papriku, bosiljak, sirće, mleveni beli luk, sitno seckani crni luk, peršun i mirođiju. Sve dobro promešajte.
Pecite meso
Poređajte meso na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta. Poslužite sa aromatičnim paradajz sosom.
Pročitajte i ovo: Spremite svinjsko meso za manje od 10 minuta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus