Mafini se prave od davnina, a danas postoje i slani i slatki recepti. Možete da kombinujete najrazličitije namirinice, a mi vam predlažemo 3 savršena recepta. Napravite mafine od jaja u koje ćete dodati spanać ili brokli, slaninu... Izaberite ukus po želji i počastite se ukusnim doručkom.

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 300 g brokolija 
  • 3 kriške slanine
  • 150 g čedar sira 
  • malo vlašca 

Recept za mafine sa brokolijem i slaninom: 

Slaninu iseckajte i propžite u suvom tiganju, a kada postane hrskava izvadite na ubrus i ostavite da se osecite. Brokoli skuvajte u ključaloj vodi, pa procedite i sitno iseckajte. Kalup za mafine premažite uljem, pa unutra stravite brokoli, slaninu i sir, a onda prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se malo ohlade izvadite iz kalupa. 

Mafini sa kobasicom i parmezanom

Sastojci: 

  • 4 jajeta 
  • 200 g španske kobasice
  • 1 manji crni luk
  • par listova kelja
  • 100 g parmezana

Recept za mafine sa kobasicom i parmezanom: 

Listove kelja sitno iseckajte, pa propžite sa seckanim lukom. Kalup za mafine nauljite, pa poređajte sitno seckanu kobasicu, luk, listove kelja i pospite parmezanom. Prelijte jajima koja ste umutili, pa posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade, izvadite iz kalupa. 

Mafini sa spanaćem i kozjim sirom

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 24 čeri paradajza 
  • 200 g bebi spanaća 
  • 1 mladi luk 
  • 170 g kozjeg sira

Recept za mafine sa spanaćem i kozijim sirom: 

Kalup za mafine premažite uljem, pa u svaki stavite isekcani spanać. Zatim dodajte po 4 polovine čeri paradajza i pospite seckanim mladim lukom i mrvljenim kozjim sirom. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade izvadite iz kalupa. 

Pročitajte i ovo: Kiš loren mafini

BONUS VIDEO: 

TikTok/themodernnonna Zdravi mafini

(StvarUkusa/S.B.)