Mafini se prave od davnina, a danas postoje i slani i slatki recepti. Možete da kombinujete najrazličitije namirinice, a mi vam predlažemo 3 savršena recepta. Napravite mafine od jaja u koje ćete dodati spanać ili brokli, slaninu... Izaberite ukus po želji i počastite se ukusnim doručkom.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 300 g brokolija
- 3 kriške slanine
- 150 g čedar sira
- malo vlašca
Recept za mafine sa brokolijem i slaninom:
Slaninu iseckajte i propžite u suvom tiganju, a kada postane hrskava izvadite na ubrus i ostavite da se osecite. Brokoli skuvajte u ključaloj vodi, pa procedite i sitno iseckajte. Kalup za mafine premažite uljem, pa unutra stravite brokoli, slaninu i sir, a onda prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se malo ohlade izvadite iz kalupa.
Mafini sa kobasicom i parmezanom
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g španske kobasice
- 1 manji crni luk
- par listova kelja
- 100 g parmezana
Recept za mafine sa kobasicom i parmezanom:
Listove kelja sitno iseckajte, pa propžite sa seckanim lukom. Kalup za mafine nauljite, pa poređajte sitno seckanu kobasicu, luk, listove kelja i pospite parmezanom. Prelijte jajima koja ste umutili, pa posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade, izvadite iz kalupa.
Mafini sa spanaćem i kozjim sirom
Sastojci:
- 4 jajeta
- 24 čeri paradajza
- 200 g bebi spanaća
- 1 mladi luk
- 170 g kozjeg sira
Recept za mafine sa spanaćem i kozijim sirom:
Kalup za mafine premažite uljem, pa u svaki stavite isekcani spanać. Zatim dodajte po 4 polovine čeri paradajza i pospite seckanim mladim lukom i mrvljenim kozjim sirom. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta. Kada se prohlade izvadite iz kalupa.
Pročitajte i ovo: Kiš loren mafini
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni sufle kao iz najboljeg restorana
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste