Čuveni kuvar, Gordon Remzi, je na svom YouTube kanalu otkrio kako da napravite svinjsko meso kao iz najboljih svetskih restorana i to sa manje od 10 minuta. Ovo je odlično jelo, pogotovo ako ste u žurbi, a preko milion ljudi je oduševljeno. Ispržite svinjsko meso, a poslužite sa prženom pršutom i povrćem. Neverovatno ukusno i jednostavno, a kada jednom probate, stalno ćete se vraćati. Gordon je otkrio da se tajna fantastičnog ukusa svinjskog mesa krije u dodavanju belog luka. On ga čini pikantnijim i daje mu blagu hrskavost.
- Sastojci:
- 4-5 šnicli svinjskog filea
- par šnita pršute
- 1 manji ljubičasti luk
- 200 g kukuruza
- par komada čeri paradajza
- 1 kašičica tucane paprike
- malo maslinovog ulja
- 150 g bebi spanaća
- šaka svežeg bosiljka
- beli luk u prahu
- malo putera
- 1-2 kašike sirćeta
Priprema:
U suv tiganj, koji ste malo posolili, dodajte kukuruz i ljubičasti luk isečen na rebarca. Dok se povrće peče, u drugi tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte meso koje ste prethodno dobro posolili i pobiberili, kao i bogato posuli belim lukom u prahu. Stavite meso u tiganj, dodajte malo putera i ne okrećite dok se jedna strana ne isprži. Okrenite sa druge strane, pa ispržite i nju. Kada su kukuruz i luk lepo prepečeni, dodajte malo maslinovog ulja, kao i kašičicu do dve maslinovog ulja koji ste pomešali sa tucanom paprikom, a zatim dodajte i čeri paradajz koji ste isekli na polovine. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga na tanjir sa ubrusom, da se ocedi. U gotovo povrće dodajte spanać i bosiljak, pa prelijte sirćetom i maslinovim uljem i promešajte. Sklonite povrće sa šporeta, pa tiganj u kojem je bilo meso očistite, i ponovo sipajte maslinovo ulje. Stavite pršutu i pržite je po 15 sekundi sa obe strane. U tanjiru servirajte povrće, preko stavite prženu pršutu, a onda i parče mesa. Ako želite preko dodajte još malo povrća i pršute.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem