Ne postoji osoba koja nije probala palentu, ali ako je niste spremali nikada, mi vam nudimo najbolji i najjednostavniji recept. Ovaj italijanski specijalitet možete da spremate na milion načina, a jede se kao prilog ili doručak. Naš predlog je da isprobate i recept sa jajima i belim lukom, garantovano će vam se svideti. Kod palente je super što su sastojci jeftini, pa možete uvek da priuštite da je napravite, a ukus je fenomenalan.
- Sastojci:
- 2 šolje vode
- 1 šolja mleka
- 2 šolje palente
- 1 čen belog luka
- 1-2 jajeta
- malo putera
- malo maslinovog ulja
Priprema:
U šerpi istopite puter sa maslinovim uljem i propržite mleveni beli luk. Posle minut dodajte mleko i vodu. Kad krene da ključa sipajte palentu i kuvajte još par minuta, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte jaja i vratite na ringlu. Kuvajte još minut, dva uz neprestano mešanje. Poslužite!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus