Ne postoji osoba koja nije probala palentu, ali ako je niste spremali nikada, mi vam nudimo najbolji i najjednostavniji recept. Ovaj italijanski specijalitet možete da spremate na milion načina, a jede se kao prilog ili doručak. Naš predlog je da isprobate i recept sa jajima i belim lukom, garantovano će vam se svideti. Kod palente je super što su sastojci jeftini, pa možete uvek da priuštite da je napravite, a ukus je fenomenalan.
- Sastojci:
- 2 šolje vode
- 1 šolja mleka
- 2 šolje palente
- 1 čen belog luka
- 1-2 jajeta
- malo putera
- malo maslinovog ulja
Priprema:
U šerpi istopite puter sa maslinovim uljem i propržite mleveni beli luk. Posle minut dodajte mleko i vodu. Kad krene da ključa sipajte palentu i kuvajte još par minuta, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte jaja i vratite na ringlu. Kuvajte još minut, dva uz neprestano mešanje. Poslužite!
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Čokoladni kolač za početnike
Grašak s piletinom u paradajz sosu
Kupice od zapečenog pire krompira