Ne postoji osoba koja nije probala palentu, ali ako je niste spremali nikada, mi vam nudimo najbolji i najjednostavniji recept. Ovaj italijanski specijalitet možete da spremate na milion načina, a jede se kao prilog ili doručak. Naš predlog je da isprobate i recept sa jajima i belim lukom, garantovano će vam se svideti. Kod palente je super što su sastojci jeftini, pa možete uvek da priuštite da je napravite, a ukus je fenomenalan. 

  • Sastojci: 
  • 2 šolje vode 
  • 1 šolja mleka
  • 2 šolje palente  
  • 1 čen belog luka 
  • 1-2 jajeta 
  • malo putera 
  • malo maslinovog ulja 

Priprema:

U šerpi istopite puter sa maslinovim uljem i propržite mleveni beli luk. Posle minut dodajte mleko i vodu. Kad krene da ključa sipajte palentu i kuvajte još par minuta, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa sipajte jaja i vratite na ringlu. Kuvajte još minut, dva uz neprestano mešanje. Poslužite! 

Izvor: Stvar ukusa