Šta da spremam za ručak? Ovo pitanje domaćice često postavljaju, jer često se dešava da se jela ponavljaju u nedostatku ideja. Musaku su svi probali i većina je voli, a danas vam predlažemo da isprobate recept za ručak koji će vas oduševiti. Spremite musaku sa krupnim komadima svinjskom mesa koje se prvo marinira što ga čini izuzetno mekanim. Zatim sve sastojke pomešajte i pecite, a pred kraj dodajte i sir. Predlog za ručak koji neće niko odbiti.
- Sastojci:
- 900 g svinjskog mesa
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 čena belog luka
- 2 crna luka
- 3 krompira
- 150 g tvrdog sira
- mladi luk
Priprema:
Meso isecite na kockice, zatim u posudi pomešajte paradajz pastu, pavlaku, majonez, senf i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa dobro sjedinite. Zatim pokrijte providnom folijom ili poklopcem, pa ostavite da se marinira nekih pola sata. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte seckani krompir, preko isečen crni luk i onda meso sa marinadom. Poklopite ili pokrijte aliminijumskom folijom i pecite u rerni na 180°C oko 50 minuta. Zatim izvadite jelo, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 5-10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus