Musaka se priprema u mnogim zemljama, a svaka sadrži neki sastojak koji je izdvaja od drugih. U Srbiji se pravi od krompira i mlevenog mesa, a onda se preliva jajima i mlekom, ili kiselom pavlakom. Možete da je napravite u jeftinijoj varijanti, bez mesa, a sve što treba da dodate su začini, jaja i sir.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 6 jaja
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/3 kašičice kurkume
- 150 g tvrdog sira
- 1 mladi luk
- mirođija
Priprema:
Isecite krompir na tanje kolutove, a zatim ih operite i propržite na malo ulja. Posolite i pobiberite. U jaja dodajte beli luk, kurkumu, so i biber, pa dobro umutite (možete da dodate začine po želji, a ne ove nabrojane). Proprženi krompir sipajte u posudu sa jajima, promešajte i poklopite, pa ostavite 10 minuta. Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta. Izvadite, pa pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Ako želite ukrasite seckanim mladim lukom mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus