Musaka se priprema u mnogim zemljama, a svaka sadrži neki sastojak koji je izdvaja od drugih. U Srbiji se pravi od krompira i mlevenog mesa, a onda se preliva jajima i mlekom, ili kiselom pavlakom. Možete da je napravite u jeftinijoj varijanti, bez mesa, a sve što treba da dodate su začini, jaja i sir. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg krompira
  • 6 jaja
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/3 kašičice kurkume
  • 150 g tvrdog sira
  • 1 mladi luk
  • mirođija 

Priprema: 
Isecite krompir na tanje kolutove, a zatim ih operite i propržite na malo ulja. Posolite i pobiberite. U jaja dodajte beli luk, kurkumu, so i biber, pa dobro umutite (možete da dodate začine po želji, a ne ove nabrojane). Proprženi krompir sipajte u posudu sa jajima, promešajte i poklopite, pa ostavite 10 minuta. Sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta. Izvadite, pa pospite rendanim sirom i pecite još 10 minuta. Ako želite ukrasite seckanim mladim lukom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE