Ako još niste osmislili šta ćete spremati za uskršnji ručak, a ne jede vam se jagnjetina, onda je naš predlog svinjsko meso. Na brzinu napravite ukusne i sočne svinjske šnicle koje možete da služite sa pečenim krompirom i sezonskom salatom. 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta
  • so, biber, beli luk u prahu
  • 8 čenova belog luka
  • 30 g putera
  • 4 kašike meda
  • 80 ml bujona
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • peršun

Recept za svinjsko meso - uskršnji ručak:

17:17
Korak 1

Ispržite meso 

U tiganju na malo ulja propržite meso koje ste prethodno posolili i pobiberili. Zatim izvadite iz tiganja i ostavite da se prohladi na tacni. 

17:17
Korak 2

Napravite sos 

U istom tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte med, bujon, sirće, pa promešajte. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. Krčkajte dok se malo ne zgusne, nekih 3 minuta. 

17:17
Korak 3

Vratite meso 

Vratite meso u tiganj, prelijte ga sosom, pa ostavite još 2 minuta na jakoj vatri. Možete da ih ubacite i na pet minuta u zagrejanu rernu. Pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Napravite sočno pečenje sa slatko-kiselom glazurom

BONUS VIDEO: 

Twitter/SteveStuWill Meso koje igra

StvarUkusa/S.B.