Ako još niste osmislili šta ćete spremati za uskršnji ručak, a ne jede vam se jagnjetina, onda je naš predlog svinjsko meso. Na brzinu napravite ukusne i sočne svinjske šnicle koje možete da služite sa pečenim krompirom i sezonskom salatom.
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- so, biber, beli luk u prahu
- 8 čenova belog luka
- 30 g putera
- 4 kašike meda
- 80 ml bujona
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- peršun
Recept za svinjsko meso - uskršnji ručak:
Ispržite meso
U tiganju na malo ulja propržite meso koje ste prethodno posolili i pobiberili. Zatim izvadite iz tiganja i ostavite da se prohladi na tacni.
Napravite sos
U istom tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte med, bujon, sirće, pa promešajte. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. Krčkajte dok se malo ne zgusne, nekih 3 minuta.
Vratite meso
Vratite meso u tiganj, prelijte ga sosom, pa ostavite još 2 minuta na jakoj vatri. Možete da ih ubacite i na pet minuta u zagrejanu rernu. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Napravite sočno pečenje sa slatko-kiselom glazurom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem