Ako ove godine roštiljate za Prvi maj donosimo vam sjajan recept Džejmija Olivera. Napravite najjeftinije svinjsko meso, kao što je pauflek na roštilji i posuližite ga sa ukusnim roštilj sosom. Priprema svinjskog mesa na roštilju nije komplikovana i uspeće svima, samo je dobro marinirajte.
Sastojci:
- 1 prepuna kašičica semena komorača
- 1 prepuna kašičica slatke paprike
- 1 prepuna kašičica semena korijandera
- 1 puna kašičica mlevenog muškatnog oraščića
- 1 puna kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica senfa u prahu
- maslinovo ulje
- 2 kg svinjskog paufleka
- Za roštilj sos:
- 240 ml kečapa
- 40 ml Vorčester sosa
- 1 kašičica tabasko sosa
- 6 kašika jabukovog sirćeta
- 6 kašika soka od jabuke
- 2 kašičice senfa
- 3 kašike meda
Recept za jeftino svinjsko meso sa roštilja:
Marinirajte meso
U blenderu pomešajte seme komorača, alevu papriku, korijander, muskatni oraščić, dimljenu papriku, senf u prahu i dve kašike maslinovog ulja. Mesu isceite masnoću, pa dobro utrljajte marinadu, porijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da se marinira.
Grilujte meso
Meso grilujte sa svih strana, nekih 5-10 minuta. Pazite kad se masnoća odvoji da se ne zapali. Zatim pokrijte meso alu folijom i prebacite na hladnu stranu roštilja i ostavite tako 50 minuta. Na svakih 10 minuta okrećite. Posle tog vremena proverite meso, ne sme da bude ružičasto iznutra, ali ne sme da bude ni prekuvano.
Napravite roštilj sos
U šerpi pomešajte kečap, Vorčester sos, tabasko sos, sirće, sok od jabuke, senf i med. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poslužute sa mesom.
Pročitajte i ovo: Najbolje grilovano belo meso
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus