Ako ove godine roštiljate za Prvi maj donosimo vam sjajan recept Džejmija Olivera. Napravite najjeftinije svinjsko meso, kao što je pauflek na roštilji i posuližite ga sa ukusnim roštilj sosom. Priprema svinjskog mesa na roštilju nije komplikovana i uspeće svima, samo je dobro marinirajte. 

Sastojci:

  • 1 prepuna kašičica semena komorača
  • 1 prepuna kašičica slatke paprike
  • 1 prepuna kašičica semena korijandera
  • 1 puna kašičica mlevenog muškatnog oraščića
  • 1 puna kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • maslinovo ulje
  • 2 kg svinjskog paufleka
  • Za roštilj sos:
  • 240 ml kečapa
  • 40 ml Vorčester sosa
  • 1 kašičica tabasko sosa
  • 6 kašika jabukovog sirćeta
  • 6 kašika soka od jabuke
  • 2 kašičice senfa
  • 3 kašike meda

Recept za jeftino svinjsko meso sa roštilja:

11:42
Korak 1

Marinirajte meso 

U blenderu pomešajte seme komorača, alevu papriku, korijander, muskatni oraščić, dimljenu papriku, senf u prahu i dve kašike maslinovog ulja. Mesu isceite masnoću, pa dobro utrljajte marinadu, porijte providnom folijom i ostavite nekih sat vremena da se marinira. 

11:43
Korak 2

Grilujte meso 

Meso grilujte sa svih strana, nekih 5-10 minuta. Pazite kad se masnoća odvoji da se ne zapali. Zatim pokrijte meso alu folijom i prebacite na hladnu stranu roštilja i ostavite tako 50 minuta. Na svakih 10 minuta okrećite. Posle tog vremena proverite meso, ne sme da bude ružičasto iznutra, ali ne sme da bude ni prekuvano.

11:43
Korak 3

Napravite roštilj sos

U šerpi pomešajte kečap, Vorčester sos, tabasko sos, sirće, sok od jabuke, senf i med. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa poslužute sa mesom. 

Pročitajte i ovo: Najbolje grilovano belo meso

BONUS VIDEO: 

TikTok/mannalanier2 trik za sočno meso

StvarUkusa/S.B.