Praznik rada ili Prvi maj je praznik kada se okupljaju porodica i prijatelji, a tradicionalno se proslavlja u prirodi uz roštilj. Na taj dan svi parkovi su puni, i dok se deca igraju, odrasli se bave pripremom hrane. Meso je glavni sastojak prvomajske trpeze, a kao prilog se služe samo salate. I mada većina obično samo "baci" ćevape i pljeskavice na roštilj, postoje recepti uz koje će "zvezda" Prvog maja, meso, biti još sočnije i ukusnije. Zato, ukoliko hoćete da impresionirate porodicu i prijatelje, pre pečenja stavite meso da se marinira nekoliko sati. Naš predlog je da isprobate slatko-kiselu marinadu koja je odlična za sve vrste mesa. 

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika dimljene paprike
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 50 g meda 
  • 1 kašika belog sirćeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike sosa za roštilj

Recept za slatko-kiselu marinadu za roštilj:

15:55
Korak 1

Pripremite sastojke 

U blenderu usitnite beli luk, dimljenu papriku, smeđi šećer i med. Zatim sipajte sirće, maslinovo ulje, roštilj sos, pa ponovo dobro izblendirajte. 

15:56
Korak 2

Marinirajte meso

Meso po želji premažite dobijenom marinadom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 4 sata, a najbolje je preko noći. 

15:56
Korak 3

Grilujte meso 

Ovako marinirano meso biće sočno i ukusno, pa možete da ga grilujete i spremate za Prvi maj. 

Pročitajte i ovo: Najboljih 5 marinada

BONUS VIDEO: 

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Instagram/sara.haven

StvarUkusa/S.B.