Zbog trenutne situacije u zemlji i svetu Praznik rada nećemo moći da proslavimo kao što smo navikli. Da okupimo porodicu i prijatelje i da roštiljamo.
Ali ako imate svoje dvorište ili vikendicu, ovaj praznik možete proslaviti sa svojim najbližima.
Mi vam predlažemo meni za taj dan. Vi ga naravno prilagodite u zavisnosti koliko vas ima.
Sastojci:
- 5 krmenadli
- 5 komada svinjskog vrata
- 5 domaćih kobasica
- slanina
- 5 pljeskavica
- 15 ćevapa
Salata:
- zelena salata
- mladi luk
- rotkvice
Povrće:
- tikvice
- pečurke
- patlidžan
- krompir
Priprema:
Krmenalde i svinjski vrat začinite po vašem ukusu i dodajte ulje. Ostavite u marinadi preko noći. Ujutru svo meso stavite na roštilj i kada bude gotovo ubacite u šerpu u koju ste naseckali crni luk. Ako želite možete da rastvorite pileću ili goveđu kocku supe i da parčiće hleba potopite kratko u to i da i njih stavite na roštilj. Kao salatu možete napraviti zelenu, kupus, mladi luk, rotkvice. Povrće isto spremate tako što začinite i malo nauljite i stavite na roštilj.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno