Ideja za ručak nikad dovoljno, a zna se da je meso nezaobilazno na srpskoj trpezi. Mi vam predlažemo da napravite svinjsko meso u obliku pletenice, a za pripremu ovog jela će vam biti potrebno nekih 40 minuta. Preko svinjskog mesa stavite slaninu i upletite pletenicu i eto savršenog ručka za celu porodicu. Možete da služite i za Uskrs, a kao prilog može samo sezonska salata ili pečeni krompir. 

Sastojci:

  • 1 svinjski file 
  • slanina
  • 1 kašika putera
  • 1 glavica belog luka 
  • 3 grančice ruzmarina
  • kečap

Recept za svinjsko meso u obliku pletenice:

9:35
Korak 1

Pripremite meso

Isecite meso na pola po dužini, pa svaku polovinu isecite na tri trake. Treba da dobijete 6 traka. Posolite i pobiberite i lepo utrljajte začine u meso. Uzmite prvo tri trake i preko svake stavite slaninu po celoj dužini. Spojite krajeve mesa na ivici i vežite kuhinjskim koncem. Napravite pletenicu i vežite krajeve kuhinjskim koncem. Na isti način napravite pletenicu od preostale tri trake mesa. 

9:37
Korak 2

Ispržite meso 

U veliki tiganj sipajte malo ulja i istopite puter, pa stavite celu glavicu belog luka koju ste prethodno očistili i presekli na pola. Dodajte grančice ruzmarina, pa stavite meso i ispržite sa svih strana. 

9:37
Korak 3

Pecite meso 

Poređajte meso u vatrostalnu posudu, pa prelijte uljem iz tiganja i pletenice od mesa premažite kečapom. Pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Sočno meso punjeno voćem i povrćem

BONUS VIDEO: 

Pileće meso TikTok/brittself20

StvarUkusa/S.B.