Ideja za ručak nikad dovoljno, a zna se da je meso nezaobilazno na srpskoj trpezi. Mi vam predlažemo da napravite svinjsko meso u obliku pletenice, a za pripremu ovog jela će vam biti potrebno nekih 40 minuta. Preko svinjskog mesa stavite slaninu i upletite pletenicu i eto savršenog ručka za celu porodicu. Možete da služite i za Uskrs, a kao prilog može samo sezonska salata ili pečeni krompir.
Sastojci:
- 1 svinjski file
- slanina
- 1 kašika putera
- 1 glavica belog luka
- 3 grančice ruzmarina
- kečap
Recept za svinjsko meso u obliku pletenice:
Pripremite meso
Isecite meso na pola po dužini, pa svaku polovinu isecite na tri trake. Treba da dobijete 6 traka. Posolite i pobiberite i lepo utrljajte začine u meso. Uzmite prvo tri trake i preko svake stavite slaninu po celoj dužini. Spojite krajeve mesa na ivici i vežite kuhinjskim koncem. Napravite pletenicu i vežite krajeve kuhinjskim koncem. Na isti način napravite pletenicu od preostale tri trake mesa.
Ispržite meso
U veliki tiganj sipajte malo ulja i istopite puter, pa stavite celu glavicu belog luka koju ste prethodno očistili i presekli na pola. Dodajte grančice ruzmarina, pa stavite meso i ispržite sa svih strana.
Pecite meso
Poređajte meso u vatrostalnu posudu, pa prelijte uljem iz tiganja i pletenice od mesa premažite kečapom. Pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Pročitajte i ovo: Sočno meso punjeno voćem i povrćem
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus