Možete da napravite za večeru ili ručak ovaj lagani obrok sa mesom i povrćem.

Sastojci:

2 kašike tamnog susamovog ulja

2 sitno seckana čena belog luka

2 kg pilećih grudi bez kostiju i kožice

1 brokoli bez stabljiki

pakovanje pečurki

3 šargarepe oguljene

1 kineski kupus iseckan

100g zelene boranije

2-3 kašike terijaki sosa

Priprema:

Zagrejte 1 kašičicu ulja u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i promešajte. Stavite piletinu u tiganj i pecite 4 minute sa svake strane. Izvadite iz tiganja, narežite na trake, stavite na stranu.

Zagrejte preostalu kašiku ulja u tiganju na visokoj temperaturi. Dodajte povrće i terijaki sos. Pržite brzo dok povrće ne počne da se omekšava. Dodajte pileće trake, dobro sjedinite i nastavite da kuvate 2 do 3 minuta. Poslužite odmah.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs