Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sočan iznutra, a hrskav spolja: Sendvič sa sirom i šampinjonima

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Sočan iznutra, a hrskav spolja: Sendvič sa sirom i šampinjonima

 Izvor: Foto: Shutterstock

Doručak koji će vas oboriti sa nogu svojim savršenim ukusom.

Sastojci:

4 kašike maslaca

1 kašika maslinovog ulja

800 g pečuraka

1 manji luk

1 čen belog luka

1 kašika belog vina

4 kriške hleba

4 kriške sira

peršun

so

biber

Priprema:

Zagrete ulje i dve kašike maslaca u tiganju. Kad se pojave mehurići, dodajte pečurke. Kuvajte nekoliko minuta bez mešanja, a onda pomešajte tako što ćete prebaciti pečurke s dna posude na vrh.

Kuvajte dok se ne karamelizuju. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekšaju. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i vino, kuvajte dok vino ne ispari, začinite, pa sklonite sa ringle. Ostatkom maslaca premažite kriške hleba s obe strane. Na tako premazanu krišku stavite sir, pečurke, još sira, pa sve preklopite drugom kriškom hleba. Ponovite postpupak s ostatkom sastojaka. Tiganj prvo dobro zagrejte, a zatim na njega stavite sendviče. Pecite na laganoj vatri dok ne dobiju hrskavu koricu, preokrenite kako bi se zapekli i s druge strane. Poslužite vruće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24.sata.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti