Doručak koji će vas oboriti sa nogu svojim savršenim ukusom.
Sastojci:
4 kašike maslaca
1 kašika maslinovog ulja
800 g pečuraka
1 manji luk
1 čen belog luka
1 kašika belog vina
4 kriške hleba
4 kriške sira
peršun
so
biber
Priprema:
Zagrete ulje i dve kašike maslaca u tiganju. Kad se pojave mehurići, dodajte pečurke. Kuvajte nekoliko minuta bez mešanja, a onda pomešajte tako što ćete prebaciti pečurke s dna posude na vrh.
Kuvajte dok se ne karamelizuju. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekšaju. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i vino, kuvajte dok vino ne ispari, začinite, pa sklonite sa ringle. Ostatkom maslaca premažite kriške hleba s obe strane. Na tako premazanu krišku stavite sir, pečurke, još sira, pa sve preklopite drugom kriškom hleba. Ponovite postpupak s ostatkom sastojaka. Tiganj prvo dobro zagrejte, a zatim na njega stavite sendviče. Pecite na laganoj vatri dok ne dobiju hrskavu koricu, preokrenite kako bi se zapekli i s druge strane. Poslužite vruće.
Izvor: gastro.24.sata.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom