Uživajte u ukusnom i laganom obroku.

Sastojci:

500 g svinjetine

šoljica kus-kusa

1 crvena paprika

1 manji luk

peršun

so

biber

maslinovo ulje

Priprema:

Meso izrežite na kockice, pa ih nabodite na štapiće za ražnjiće, posolite, pobiberite, a zatim premažite maslinovim uljem. Meso možete marinirati i dan ranije, a možete mu dodati i začine koje volite, ruzmarin ili majčinu dušicu. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite naseckani luk, dodajte na kockice iseckanu papriku i naseckani peršun, polijte s malo vode, pa dodajte kus-kus. Pustite neka se malo proprži, pa polijte opet vodom. Kus-kus je kuvan za nekoliko minuta. Ispecite ražnjiće na maslinovom ulju na tiganju dok se lepo ne zapeku. Servirajte ih na kus-kusu, a uz njih poslužite salatu od čeri paradajza i rukole.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zena.rtl.hr