Sastojci:
- 340 g testenine bilo koje
- 250 g šampinjona
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- ⅛ kašičice bibera
- 1 čen belog luka narendanog
- 2 kašike seckanog peršuna
- 130 g humusa
Recept za pastu sa humusom i šampinjonima:
Stavite veliki lonac vode da provri, posolite i dodajte testeninu. Kada se testenina skuva al dente, sačuvajte dve šolje vode od kuvanja, ocedite i sipajte je u šerpu. Očistite i iseckajte šampinjone na tanke kriške. Zagrejte ulje u velikom tiganju, a zatim dodajte pečurke. Začinite ih solju i biberom.
Pečurke pržite na srednje jakoj vatri 12 do 15 minuta ili dok ne porumene. Prvo će da puste vodu. Nastavite da ih pržite dok voda ne ispari i ne dobiju smeđu boju, a zatim dodajte rendani beli luk i seckani peršun, promešajte i pržite još minut dok ne osetite aromu belog luka.
Ubacite humus i jednu šolju sačuvane vode od kuvanja testenine. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri dok humus ne postane kremast. Probajte i prilagodite so i biber.
Isključite vatru, ubacite kuvanu testeninu i mešajte dok se potpuno ne obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte još vode od kuvanja testenine dok ne postignete željenu konzistenciju. Servirajte sa peršunom i malo maslinovog ulja.
Ukusni prženi šampinjoni u kombinaciji sa kremastim humusom i al dente pastom, su obrok koji je izdašan i odličan za sve osobe koje poste ili su vegetarijanci. Ako volite humus, možda ćete želeti da isprobate i mediteransku obrok salatu sa humusom. Pasta je pak vrlo lagana i gotova za manje od 30 minuta.
Pročitajte kako se pravi humus pica
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus