Humus pica postaće jedno od omiljenih jela, a ne zahteva mnogo vremena niti pripreme. Pravi se sa sušenim paradajzom, mada vi možete da koristite svež. Dodajte i zeleniš ili začine i pica je spremna za 15 minuta. Ukoliko volite da eksperimentišete možda ćete želeti da napravite i pikantnu korejsku picu. Evo i kako se pravi hums pica.
Sastojci:
- 1 gotovo testo za picu
- 130 g humusa
- 3/4 kašičice sušenog origana
- 1/4 kašičice mlevene crvene paprike
- 60 g izmrvljenog feta sira
- 60 g sušenog paradajza u ulju, seckanog ili svežeg
- 60 g maslina bez koštica, seckanih
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za humus picu
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 230 stepeni i stavite testo za picu na na nepodmazan pleh.
Pecite picu
U maloj činiji pomešajte humus, origano i mlevenu papriku i rasporedite preko testa. Pospite sirom, paradajzom i maslinama. Pecite 8-10 minuta. Prelijte uljem i uživajte.
Pročitajte šta treba da uradite kako bi kora na pici bila hrskava
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem