Avokado sos ili gvakamole će svi gosti obožavati kao dodatak uz čips, a možete da ga koristite i kao prilog u burgeru ili za umakanje prženog mesa. Ovaj sos može da bude jednostavan, po receptu, ali možete da dodajete i različite sastojke, po ukusu. Isprobajte i recept za salatu sa kuvanim jajima i avokadom, ako ga već kupujete za sos. Evo i kako se pravi gvakamole.
Sastojci:
- 3 avokada bez koštica
- 1 crvena ljuta papričica
- 60 g svežeg peršuna, plus još za serviranje
- 60 g belog luka, sitno iseckanog
- Sok od 1 limete
- 1/2 kašičice soli
- Tortilja čips, za serviranje
Recept za najbolji avokado sos
Pomešajte sastojke
U velikoj posudi pomešajte avokado, ljutu papričicu, peršun, luk, sok od limete i so, a zatim lagano okrećite posudu dok viljuškom prolazite kroz smesu, sve dok se ne postigne željena konzistencija.
Isprobajte sos
Začinite solju, ako je potrebno i izgnječite dodatno u procesoru za hranu.
Servirajte
Dodajte još peršuna i servirajte sa tortilja čipsom. Uživajte.
Pročitajte kako se prave jaja punjena gvakamole sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem