Avokado sos ili gvakamole će svi gosti obožavati kao dodatak uz čips, a možete da ga koristite i kao prilog u burgeru ili za umakanje prženog mesa. Ovaj sos može da bude jednostavan, po receptu, ali možete da dodajete i različite sastojke, po ukusu. Isprobajte i recept za salatu sa kuvanim jajima i avokadom, ako ga već kupujete za sos. Evo i kako se pravi gvakamole.
Sastojci:
- 3 avokada bez koštica
- 1 crvena ljuta papričica
- 60 g svežeg peršuna, plus još za serviranje
- 60 g belog luka, sitno iseckanog
- Sok od 1 limete
- 1/2 kašičice soli
- Tortilja čips, za serviranje
Recept za najbolji avokado sos
Pomešajte sastojke
U velikoj posudi pomešajte avokado, ljutu papričicu, peršun, luk, sok od limete i so, a zatim lagano okrećite posudu dok viljuškom prolazite kroz smesu, sve dok se ne postigne željena konzistencija.
Isprobajte sos
Začinite solju, ako je potrebno i izgnječite dodatno u procesoru za hranu.
Servirajte
Dodajte još peršuna i servirajte sa tortilja čipsom. Uživajte.
Pročitajte kako se prave jaja punjena gvakamole sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs