Avokado sos ili gvakamole će svi gosti obožavati kao dodatak uz čips, a možete da ga koristite i kao prilog u burgeru ili za umakanje prženog mesa. Ovaj sos može da bude jednostavan, po receptu, ali možete da dodajete i različite sastojke, po ukusu. Isprobajte i recept za salatu sa kuvanim jajima i avokadom, ako ga već kupujete za sos. Evo i kako se pravi gvakamole.

Sastojci:

  • 3 avokada bez koštica
  • 1 crvena ljuta papričica
  • 60 g svežeg peršuna, plus još za serviranje
  • 60 g belog luka, sitno iseckanog
  • Sok od 1 limete
  • 1/2 kašičice soli
  • Tortilja čips, za serviranje

Recept za najbolji avokado sos

16:37
Korak 1

Pomešajte sastojke

U velikoj posudi pomešajte avokado, ljutu papričicu, peršun, luk, sok od limete i so, a zatim lagano okrećite posudu dok viljuškom prolazite kroz smesu, sve dok se ne postigne željena konzistencija.

16:40
Korak 2

Isprobajte sos

Začinite solju, ako je potrebno i izgnječite dodatno u procesoru za hranu.

16:40
Korak 3

Servirajte

Dodajte još peršuna i servirajte sa tortilja čipsom. Uživajte.

Pročitajte kako se prave jaja punjena gvakamole sosom

BONUS VIDEO

TikTok/chefantonis Recept za punjeni avokado

StvarUkusa/L.S.