Kuvana jaja često se nalaze na našim jelovnicima, a mi vam predlažemo recept koji će im obogatit ukus. Jaja se pune čuvenim meksičkim gvakamole sosom, koji je postao popularan i omiljen širom sveta. Gvakamole sos se pravi jednostavno, a glavni sastojak je avokado. Uz to, jelo izgleda vrlo dekorativno pa je dobar predlog i za praznične i mrsne trpeze.
Sastojci:
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- 1 srednji avokado
- 1 kašika seckanog crnog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2-3 kašičice soka od limete
- 1/2 kašičice belog luka u granulama
- 1/2 kašičice kima
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 1/4 kašičice soli
- 1 paradajz
Recept za jaja punjena gvakamole sosom:
Skinite ljusku sa jaja, pa ih isecite na pola i izvadite žumanca. Žumanca ispasirajte viljuškom u posebnoj činiji, a potom dodajte avokado. Izgnečite žumanca i avokado, pa dodajte crni luk, peršun, sok od limete, beli luk u granulama, kim, tucanu papriku i so. Možete dodati još soli u gvakamolesos ukoliko želite. Dodajte paradajz isečen na kockice i mešajte dok se dobro ne sjedini. Kašikom sipajte sos u sredinu kuvanih jaja. Po želji, pospite jaja sa gvakamolesosom biberom, peršun ili drugim začinima po želji. Predlažemo i obrok salatu sa kuvanim jajima i avokadom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus