Kuvana jaja često se nalaze na našim jelovnicima, a mi vam predlažemo recept koji će im obogatit ukus. Jaja se pune čuvenim meksičkim gvakamole sosom, koji je postao popularan i omiljen širom sveta. Gvakamole sos se pravi jednostavno, a glavni sastojak je avokado. Uz to, jelo izgleda vrlo dekorativno pa je dobar predlog i za praznične i mrsne trpeze.

Sastojci:

  • 6 tvrdo kuvanih jaja
  • 1 srednji avokado
  • 1 kašika seckanog crnog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2-3 kašičice soka od limete
  • 1/2 kašičice belog luka u granulama
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/4 kašičice tucane paprike
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 paradajz

Recept za jaja punjena gvakamole sosom:

Skinite ljusku sa jaja, pa ih isecite na pola i izvadite žumanca. Žumanca ispasirajte viljuškom u posebnoj činiji, a potom dodajte avokado. Izgnečite žumanca i avokado, pa dodajte crni luk, peršun, sok od limete, beli luk u granulama, kim, tucanu papriku i so. Možete dodati još soli u gvakamolesos ukoliko želite. Dodajte paradajz isečen na kockice i mešajte dok se dobro ne sjedini. Kašikom sipajte sos u sredinu kuvanih jaja. Po želji, pospite jaja sa gvakamolesosom biberom, peršun ili drugim začinima po želji. Predlažemo i obrok salatu sa kuvanim jajima i avokadom.

BONUS VIDEO:

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

 Izvor: StvarUkusa