Sladak kupus se pravi od jeftinih namirnica koje obično imate kod kuće. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa. Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus po receptu italijanskih domaćica. One ga krkčaku u bujonu, a ukus je fantastičan. Sladak kupus je odličan predlog za ručak, a probajte i posnu verziju slatkog kupusa.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 kg svežeg kupusa
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 2 lovorova lista
- 1/2 čaše vode
- 200-220 ml bujona od povrća
Italijanski recept za sladak kupus u bujonu:
Na malo ulja propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendani kupus. Pržite još 3 minuta, uz mešanje, pa sipajte bujon od povrća. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta, a onda dodajte paradajz pastu, sirće, brašno i lovorov list. Lepo promešajte i kuvajte sladak kupus još 10 minuta. Nakon toga posolite i pobiberite sladak kupus, pa promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem