Sladak kupus se pravi od jeftinih namirnica koje obično imate kod kuće. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa. Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus po receptu italijanskih domaćica. One ga krkčaku u bujonu, a ukus je fantastičan. Sladak kupus je odličan predlog za ručak, a probajte i posnu verziju slatkog kupusa.

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 1 kg svežeg kupusa
  • 3 kašike paradajz paste
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 čaše vode
  • 200-220 ml bujona od povrća 

Italijanski recept za sladak kupus u bujonu: 

Na malo ulja propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendani kupus. Pržite još 3 minuta, uz mešanje, pa sipajte bujon od povrća. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta, a onda dodajte paradajz pastu, sirće, brašno i lovorov list. Lepo promešajte i kuvajte sladak kupus još 10 minuta. Nakon toga posolite i pobiberite sladak kupus, pa promešajte. 

BONUS VIDEO: 

Burek sarme  Instagram/yildizlarsofrasi

Izvor: StvarUkusa