Sladak kupus se pravi od jeftinih namirnica koje obično imate kod kuće. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa. Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus po receptu italijanskih domaćica. One ga krkčaku u bujonu, a ukus je fantastičan. Sladak kupus je odličan predlog za ručak, a probajte i posnu verziju slatkog kupusa.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 kg svežeg kupusa
- 3 kašike paradajz paste
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 2 lovorova lista
- 1/2 čaše vode
- 200-220 ml bujona od povrća
Italijanski recept za sladak kupus u bujonu:
Na malo ulja propržite seckani crni luk, pa kada omekša dodajte rendani kupus. Pržite još 3 minuta, uz mešanje, pa sipajte bujon od povrća. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta, a onda dodajte paradajz pastu, sirće, brašno i lovorov list. Lepo promešajte i kuvajte sladak kupus još 10 minuta. Nakon toga posolite i pobiberite sladak kupus, pa promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa