Pica je čuveni italijanski specijalitet, a najpoznatije su Margarita i kaprićoza. Danas se ona pravi u mnogim zemalja, a sve domaćice ili kuvari koji je spremaju daju svoj lični pečat. Mi vam predlažemo da napravite picu po receptu srpske domaćice sa slaninom i kiselim krastavcima. Ovaj gurmanluk će se mnogima dopasti, a umesto kupovnog, sami razvucite testo za picu.
Sastojci:
- Za testo:
- 350 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašika šećera
- 250 ml vode
- Za nadev:
- 200 g slanine
- 400 g šunke
- 350 g tvrdog sira
- 5-6 kiselih krastavčića
- kečap
- 150 g šampinjona
- origano
Recept za picu sa domaćim testom i slaninom:
U mlaku vodu dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Umesite testo za picu. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10-15 minuta da nadođe. Razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa prebacite u nauljen pleh. Premažite testo za picu kečapom, pa preko pospite rendanu šunku, pa poređajte seckane pečurke i slaninu, kao i krastavčiće. Preko narendajte tvrdi sir i posolite, pa pospite origanom. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Napravite picu za 15 minuta
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak