Pica je čuveni italijanski specijalitet, a najpoznatije su Margarita i kaprićoza. Danas se ona pravi u mnogim zemalja, a sve domaćice ili kuvari koji je spremaju daju svoj lični pečat. Mi vam predlažemo da napravite picu po receptu srpske domaćice sa slaninom i kiselim krastavcima. Ovaj gurmanluk će se mnogima dopasti, a umesto kupovnog, sami razvucite testo za picu.

Sastojci: 

  • Za testo:
  • 350 g brašna 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kocke kvasca 
  • 1 kašika šećera
  • 250 ml vode 
  • Za nadev: 
  • 200 g slanine 
  • 400 g šunke 
  • 350 g tvrdog sira 
  • 5-6 kiselih krastavčića 
  • kečap 
  • 150 g šampinjona 
  • origano

Recept za picu sa domaćim testom i slaninom: 

U mlaku vodu dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Umesite testo za picu. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10-15 minuta da nadođe. Razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa prebacite u nauljen pleh. Premažite testo za picu kečapom, pa preko pospite rendanu šunku, pa poređajte seckane pečurke i slaninu, kao i krastavčiće. Preko narendajte tvrdi sir i posolite, pa pospite origanom. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Napravite picu za 15 minuta

BONUS VIDEO: 

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa