Pica je čuveni italijanski specijalitet, a najpoznatije su Margarita i kaprićoza. Danas se ona pravi u mnogim zemalja, a sve domaćice ili kuvari koji je spremaju daju svoj lični pečat. Mi vam predlažemo da napravite picu po receptu srpske domaćice sa slaninom i kiselim krastavcima. Ovaj gurmanluk će se mnogima dopasti, a umesto kupovnog, sami razvucite testo za picu.
Sastojci:
- Za testo:
- 350 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kašika šećera
- 250 ml vode
- Za nadev:
- 200 g slanine
- 400 g šunke
- 350 g tvrdog sira
- 5-6 kiselih krastavčića
- kečap
- 150 g šampinjona
- origano
Recept za picu sa domaćim testom i slaninom:
U mlaku vodu dodajte izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte prosejano brašno i maslinovo ulje. Umesite testo za picu. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10-15 minuta da nadođe. Razvucite testo za picu debljine pola prsta, pa prebacite u nauljen pleh. Premažite testo za picu kečapom, pa preko pospite rendanu šunku, pa poređajte seckane pečurke i slaninu, kao i krastavčiće. Preko narendajte tvrdi sir i posolite, pa pospite origanom. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Napravite picu za 15 minuta
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus