Ljubitelji italijanske kuhinje će biti oduševljeni ovim receptom, jer nikada nije bilo lakše da napravite picu.Gotova je za 10-ak minuta, a umesto da je pečete u rerni koristite tiganj. Testo za picu se pravi od svega 3 sastojka, a za nadev možete da koristite namirnice po želji. Ako ste u žurbi ili su vam se najavili gosti, ovo jednostavno, a ukusno jelo je idealno rešenje. I italijanske domaćice će vam pozavideti na ovom receptu.
- Sastojci:
- 140 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 ml jogurta
- Za nadev:
- paprika
- masline
- sir
- kečap
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i jogurt. Umesite testo, ali nemojte da preterujete. Razvucite pomoću oklagije u obliku kruga. Stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, a kada se ispeče sa donje strane, okrenite na drugu. Premažite gornji deo testa kečapom, pa pospite rendanin sirom, kao i seckanim maslinam i paprikom. Poklopite i pecite još 2-3 minuta. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem