Kako se pravi najbolje slatko od jagoda? Sada je sezona divnog, slatkog voća a ako želite u njemu da uživate tokom čitave godine, slatko od jagoda je uvek dobar izbor. Uz ove savete, biće lepše nego ikada! Mnogi se pitaju kako se pravi slatko od jagoda na najbolji način, a ovo su profi saveti koji će vam pomoći da napravite domaću zimnicu kojom ćete se ponositi!

1. Birajte zrele, čvrste jagode

Ključ za najbolje slatko od jagoda je upotreba svežih i zrelih plodova. Potražite bobice koje su čvrste, svetlo crvene i mirisne. Izbegavajte prezrele ili kašaste jagode jer će se tokom kuvanja raspasti.

2. Neke od jagoda isecite

Dobićete teksturu nalik džemu, slatko od jagoda će biti još ukusnije!

3. Koristite recept sa malo pektina

Pektin je prirodno sredstvo za zgušnjavanje koje se nalazi u voću. Recept za slatko sa jagoda sa malo pektina rezultiraće ređom teksturom, omogućavajući jagodama da ostanu netaknute. Ne propustite ni naše savete, evo kako se pravi slatko sa jagodama sa tajnim sastojkom!

4. Dodajte malo limunovog soka

Limunov sok ne samo da poboljšava ukus jagoda, već i pomaže u očuvanju lepe crvene boje. Kiselost limunovog soka deluje kao prirodni konzervans i sprečava da jagode postanu previše mekane tokom kuvanja.

5. Ne smanjujte količinu šećera

Mnogi se "prepadnu" kada vide koliko šećera ide u slatko od jagoda, ali je on tu sa razlogom, niko ne kaže da je ovaj oblik zimnice dijetalan. Šećer je tu s razlogom, i možete malo da smanjite količinu, ali ne baš da je prepolovite, slatko od jagoda neće ispasti dobro.

6. Ne kuvajte jagode previše

Da biste održali teksturu, izbegavajte preterano kuvanje voća kada pravite slatko od jagoda. Predugo kuvanje će oštetiti voće i rizikujete da vam se slatko od jagoda pretvori u mutnu smesu koja ne izgleda baš najbolje. Pažljivo pratite uputstva za recept i obavezno prekinite kuvanje kada se postigne željena gustina.

Zapamtite, kada se pravi slatko od jagoda ili druga zimnica, najbolje je da nađete provereni recept kao što je naš recept za slatko od jagoda, i potom ga prilagodite ukusu svoje porodice. Imaćete željenu gustinu i lepe komade voća, i uživaćete u domaćem slatku od jagoda!

Izvor: StvarUkusa