Pirinač, parmezan, puter, bujon, luk... to su osnovni sastojci za pravljenje klasičnog rižota, tradicionalnog italijanskog jela koje se može pripremiti na milion načina. Ali, postoji recept i za najjeftiniji rižoto u koji se dodaju samo jaja, a mi vam predlažemo da napravite upravo ovaj prilog, jer je neverovatno ukusan. Ako želite rižoto da služite kao glavno jelo, onda dodajte i proprženo povrće u njega na kraju ili ga jednostavno poslužite sa strane.

  • Sastojci:
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • 150 g pirinča 
  • 300 ml vode
  • 4 jajeta 

Priprema:
Na maslinovom ulju propržite pirinač minut, dva. Zatim sipajte vodu, posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Odvojite žumanca i belanca, pa kada pirinač upije svu vodu dodajte prvo umućena žumanca i promešajte. Nakon minut dodajte i belanca koja ste umutili sa malo soli i opet promešajte. Ostavite još minut, dva na šporetu. 

Izvor: Stvar ukusa