Paprike spadaju u povrće od kojeg možete da pripremate najrazličitija jela. Od punjenih, pohovanih, pečenih... Na proleće i leto na trpezi često možemo da pronađemo punjene paprike, a umesto mlevenim mesom predlažemo da ih napunite sirom i povrćem. Napravite pire u koji ćete dodati patlidžan i sir i ovom neodoljivom smesom napunite paprike. Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju. 

  • Sastojci: 
  • 3-4 paprike
  • 1 crni luk
  • 1-2 patlidžana
  • 1-2 čena belog luka
  • 450 g krompira
  • 1 veza mirođije
  • 2 kašike putera
  • 50 ml mleka
  • 200 g tvrdog sira 
  • malo origana 

Priprema:

Isecite paprike na polovine i očistite od semenki. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckani patlidžan. Posolite i pobiberite, pa dodajte mleveni beli luk i promešajte. Kuvajte još 7-8 minuta. U šerpi skuvajte krompir, pa procedite, dodajte puter, mleko i ispasirajte. Zatim dodajte seckanu mirođiju i sve lepo promešajte. U pire krompir dodajte i proprženi patlidžan sa lukom, kao i rendani sir (100 g) i sve lepo sjedinite. Zatim napunite paprike i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Nakon toga bogato pospite rendanim sirom i origanom, pa pecite još 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa