Paprike možete pravite na bezbroj načina, da ih pečete, punite... Za današnji ručak vam predlažemo da napravite paprike punjene sirom. Obogatite ovaj nadev tako što ćete dodati raznovrsne mirisne začine, kao i jogurt i tvrdi sir. Jednostavno, a ukusno jelo niko neće odbiti, a vama neće biti potrebno puno vremena i truda da ga napravite.
- Sastojci:
- 5 paprika
- 400 g feta sira
- 80 g parmezana ili tvrdog sira
- 1 šolja jogurta
- 1 paradajz
- peršun i nana
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- origano
Priprema:
Paprike očistite i isecite na pola, a možete da ih ostavite i cele. Zatim u posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobili, dodajte jogurt, sitno seckani paradajz i rendani parmezan ili tvrdi sir po izboru. Dobro sjedinite, a onda dodajte i sitno seckani peršun i nanu, kao i mleveni beli luk i maslinovo ulje. Opet dobro sjedinite. Napunite paprike, pa poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Malo i paprike nauljite, pa bogato pospite origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Gotove ako želite prelijte balzamiko sirćetom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus