Paprike možete pravite na bezbroj načina, da ih pečete, punite... Za današnji ručak vam predlažemo da napravite paprike punjene sirom. Obogatite ovaj nadev tako što ćete dodati raznovrsne mirisne začine, kao i jogurt i tvrdi sir. Jednostavno, a ukusno jelo niko neće odbiti, a vama neće biti potrebno puno vremena i truda da ga napravite. 

  • Sastojci: 
  • 5 paprika
  • 400 g feta sira
  • 80 g parmezana ili tvrdog sira 
  • 1 šolja jogurta
  • 1 paradajz
  • peršun i nana
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • origano

Priprema: 
Paprike očistite i isecite na pola, a možete da ih ostavite i cele. Zatim u posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobili, dodajte jogurt, sitno seckani paradajz i rendani parmezan ili tvrdi sir po izboru. Dobro sjedinite, a onda dodajte i sitno seckani peršun i nanu, kao i mleveni beli luk i maslinovo ulje. Opet dobro sjedinite. Napunite paprike, pa poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Malo i paprike nauljite, pa bogato pospite origanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Gotove ako želite prelijte balzamiko sirćetom. 

Izvor: Stvar ukusa