Niko ne pravi pastubolje od Italijana, to kako oni umeju da iskombinuju začine i sastojke, niko ne ume. Danas vam predlažemo nešto što je baš jednostavno, a neverovatno ukusno. U pitanju je pasta sa graškom i slaninom, po receptu čuvenog kuvara Đenara Kontalda. On sa puno ljubavi pristupa svakom receptu, tako da ne postoji mogućnost da jelo ne bude ukusno. Toliko je prosto da uspeva svima, a kombinacija sastojaka je savršena.

  • Sastojci: 
  • 1 crni luk 
  • 150 g slanine 
  • 300 g makarona 
  • 50 ml bujona (pileći ili od povrća) 
  • 200 g graška 
  • 80 g rikota sira
  • parmezan 
  • nana 

Priprema: 
Makarone stavite da se kuvaju. Slaninu isecite na kockice, pa kratko propržite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte i na rebarca seckani crni luk. Kada malo omekša sklonite tiganj sa šporeta, pa sipajte bujon. Vratite na šporet i promešajte. Kada luk dobro omekša dodajte smrznuti grašak. Nakon par minuta dodajte proceđene makarone i promešajte.Rikotu pomešajte sa malo vode u kojoj su se kuvale makarone, pa dodajte u tiganj i promešajte. Ako je potrebno sipajte još malo vode u kojoj su se kuvale makarone i opet dobro promešajte. Na kraju izrendajte parmezan i opet promešajte, pa ukrasite nanom. Prijtatno!

Izvor: Stvar ukusa