Niko ne pravi pastubolje od Italijana, to kako oni umeju da iskombinuju začine i sastojke, niko ne ume. Danas vam predlažemo nešto što je baš jednostavno, a neverovatno ukusno. U pitanju je pasta sa graškom i slaninom, po receptu čuvenog kuvara Đenara Kontalda. On sa puno ljubavi pristupa svakom receptu, tako da ne postoji mogućnost da jelo ne bude ukusno. Toliko je prosto da uspeva svima, a kombinacija sastojaka je savršena.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 150 g slanine
- 300 g makarona
- 50 ml bujona (pileći ili od povrća)
- 200 g graška
- 80 g rikota sira
- parmezan
- nana
Priprema:
Makarone stavite da se kuvaju. Slaninu isecite na kockice, pa kratko propržite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte i na rebarca seckani crni luk. Kada malo omekša sklonite tiganj sa šporeta, pa sipajte bujon. Vratite na šporet i promešajte. Kada luk dobro omekša dodajte smrznuti grašak. Nakon par minuta dodajte proceđene makarone i promešajte.Rikotu pomešajte sa malo vode u kojoj su se kuvale makarone, pa dodajte u tiganj i promešajte. Ako je potrebno sipajte još malo vode u kojoj su se kuvale makarone i opet dobro promešajte. Na kraju izrendajte parmezan i opet promešajte, pa ukrasite nanom. Prijtatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus