Niko ne pravi pastubolje od Italijana, to kako oni umeju da iskombinuju začine i sastojke, niko ne ume. Danas vam predlažemo nešto što je baš jednostavno, a neverovatno ukusno. U pitanju je pasta sa graškom i slaninom, po receptu čuvenog kuvara Đenara Kontalda. On sa puno ljubavi pristupa svakom receptu, tako da ne postoji mogućnost da jelo ne bude ukusno. Toliko je prosto da uspeva svima, a kombinacija sastojaka je savršena.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 150 g slanine
- 300 g makarona
- 50 ml bujona (pileći ili od povrća)
- 200 g graška
- 80 g rikota sira
- parmezan
- nana
Priprema:
Makarone stavite da se kuvaju. Slaninu isecite na kockice, pa kratko propržite na malo maslinovog ulja, a zatim dodajte i na rebarca seckani crni luk. Kada malo omekša sklonite tiganj sa šporeta, pa sipajte bujon. Vratite na šporet i promešajte. Kada luk dobro omekša dodajte smrznuti grašak. Nakon par minuta dodajte proceđene makarone i promešajte.Rikotu pomešajte sa malo vode u kojoj su se kuvale makarone, pa dodajte u tiganj i promešajte. Ako je potrebno sipajte još malo vode u kojoj su se kuvale makarone i opet dobro promešajte. Na kraju izrendajte parmezan i opet promešajte, pa ukrasite nanom. Prijtatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem