U jedan od najpoznatijih srpskih specijaliteta spada i urnebes salata. Pravi se od jeftinih sastojaka, a ovu pikantnu salatu na jugu Srbije najčešće jedu uz roštilj. Sastojci su poprilično jednostavni i jeftini, a samo se pomešaju i salata je spremna. Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru.
- Sastojci:
- 400 g sitnog sira
- 3 kašike kajmaka
- 2-3 čena belog luka
- 1-2 kašike ljute tucane paprike
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- maslinovo ulje
Priprema:
Sir izgnječite viljuškom, a ostale sastojke, kao što su kajmak, tucana paprika, beli luk, ulje i slatka mlevena paprika izblendirajte. Pomešajte dobijenu smesu sa sirom i sjedinite. Probajte, pa ako je potrebno posolite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru par sati.
Izvor: Stvar ukusa
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta