Spanać sadrži minerale kao što su kalcijum, gvožđe, kalijum, magnezijum, mangan i fosfor, a prepun je i vitamina kao što su vitamin A. C, E, K, vitamine B kompleksa i folnu kiselinu. Njega nikada nemojte da prekuvate jer onda gubi svoja svojstva, a ako volite da ga jedete onda predlažemo da ga napravite sa pirinčem. Ovo jednostavno jelo će vas definitivno oduševiti, a spanać će biti kremastiji ako ga kuvate sa pavlakom za kuvanje umesto sa mlekom.
- Sastojci:
- 500 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 ravna kašika brašna
- malo pavlake za kuvanje
- 1 šolja pirinča
Priprema:
Spanać operite i očistite, pa ga kratko kuvajte u ključaloj vodi. Procedite, pa stavite u blender i lepo izblendirajte. Šerpu u kojoj se kuvao spanać operite, pa sipajte ulje i propržite mleveni beli luk. Posle minut dodajte brašno i pržite još pola minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte spanać i pavlaku za kuvanje, pa smanjite vatru i kuvajte, uz mešanje. Pirinač skuvajte, pa pred kraj dodajte u spanać i promešajte. Začinite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem