Nekada niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća. Jedna kašičica uz kafu je bila obavezna, a danas domaćice imaju sve manje vremena da se bave kuvanjem ovih starinskih poslastica. Mi vam predlažemo da iskoristite sezonu jagoda inapravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova, a donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli. U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.
- Sastojci
- 1 kg jagoda
- 1/2 limuna
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike hladne vode
- prstohvat soli
Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temepraturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom