Nekada niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća. Jedna kašičica uz kafu je bila obavezna, a danas domaćice imaju sve manje vremena da se bave kuvanjem ovih starinskih poslastica. Mi vam predlažemo da iskoristite sezonu jagoda inapravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova, a donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli. U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

  • Sastojci
  • 1 kg jagoda 
  • 1/2 limuna 
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • prstohvat soli 

Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temepraturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa