Iskoristite sezonsko povrće za salatu na tajlandski način. Možete da kombinujete sastojke po želji, ali je dominantan sastojak svinjetina. Ako volite da eksperimentišete, možda ćete želeti da napravite i kinesku salatu od krastavaca. Evo i kako da napravite salatu od grilovane svinjetine.
Sastojci:
- 500 g svinjskog vrata, tanko isečenog
- 6 čenova belog luka, zgnječenih
- 60 ml paradajz sosa
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika ulja
- 1 kašika ribljeg sosa
- 1 kašika kikiriki putera
- 1 kašika slatkog čili sosa
- 1 kašičica šećera
- 1/2 veze nane, ubranih listova
- 1 mali beli luk, tanko nasečen na kolutove
- 250 g klica pasulja
- kriške limete, za serviranje
- 1/2 veze divlje nane, listovi
- 1 kiseli krastavac, isečen
- 1 japanska rotkvica, isečena
- 55 g šećera
- 1 šargarepa, isečena na tanke trakice
Recept za salatu od grilovane svinjetine
Iseckajte povrće
Šargarepu, japansku rotkvicu isecite na tanke trakice, poput špageta i beli luk na male kolutove.
Marinirajte svinjetinu
Svinjetinu stavite u vatrostalnu posudu i dodajte beli luk, paradjaz sos, biber i ulje. Promešajte da se svinjetina dobro obloži marinadom. Marinirajte na sobnoj temperaturi dok pripremate preostale sastojke.
Napravite preliv
Kako biste narpavili preliv, pomešajte riblji sos, puter od kikirikija, slatki čili sos, šećer i 1 kašiku hladne vode u činiji. Ostavite na stranu.
Zagrejte roštilj
Svinjsko meso izvadite iz marinade i pecite na roštilju, u serijama, dok ne postane lepljivo i ugljenisano. Na tanjir poređajte začinsko bilje, luk, klice pasulja i pobiberite, a odozgo stavite svinjetinu i odmah servirajte sa kriškama limete i prelivom.
Pročitajte kako se pravi obrok salata sa pršutom i feta sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus