Pica je jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje i jede se u celom svetu. Mnogi su napravili svoje verzije čuvenog jela, kao što je debela pica koja je nastala u Čikagu, ali zna se šta je originalni recept i kako ona treba da se pravi. Italijani na nju ne dodaju puno sastojka, ali to sve zavisi od ukusa, pa možete da je pravite kako vama odgovara. Pored slane, danas postoje recepti i za slatke pice. 

Ipak, kada se pica priprema ono što određuje da li je dobra ili ne nije samo punjenje, već i kako je napravljena kora. Ako želite da napravite pravu italijansku picu kora treba da bude tanka. Predlagali smo vam kako da napravite testo za picu, koje može da bude mrsno ili posno. 

Da bi kora na pici bila hrskava, a ne mekana potrebno je da uradite jednu jednostavnu stvar. Kada napravite testo, stavite ga na pleh i pecite u zagrejanoj rerni nekih 10 minuta. Zatim izvadite, pa premažite pelatom i poređajte ostale sastojke. Pečenjem osigurati da testo ostane hrskavo, a ne mekano i natopljeno nadevom. 

Pomoću ovog jednostavno trika napravićete picu kao italijanski majstori. 

Pročitajte i ovo: Kako se sprema pravo testo za picu - najbolji recept

BONUS VIDEO: 

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

(StvarUkusa/S.B.)