Pica je jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje i jede se u celom svetu. Mnogi su napravili svoje verzije čuvenog jela, kao što je debela pica koja je nastala u Čikagu, ali zna se šta je originalni recept i kako ona treba da se pravi. Italijani na nju ne dodaju puno sastojka, ali to sve zavisi od ukusa, pa možete da je pravite kako vama odgovara. Pored slane, danas postoje recepti i za slatke pice.
Ipak, kada se pica priprema ono što određuje da li je dobra ili ne nije samo punjenje, već i kako je napravljena kora. Ako želite da napravite pravu italijansku picu kora treba da bude tanka. Predlagali smo vam kako da napravite testo za picu, koje može da bude mrsno ili posno.
Da bi kora na pici bila hrskava, a ne mekana potrebno je da uradite jednu jednostavnu stvar. Kada napravite testo, stavite ga na pleh i pecite u zagrejanoj rerni nekih 10 minuta. Zatim izvadite, pa premažite pelatom i poređajte ostale sastojke. Pečenjem osigurati da testo ostane hrskavo, a ne mekano i natopljeno nadevom.
Pomoću ovog jednostavno trika napravićete picu kao italijanski majstori.
Pročitajte i ovo: Kako se sprema pravo testo za picu - najbolji recept
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus