Ako želite da napravite pravo testo za picu, ono koje je vazdušasto i hrskavo, onda je ovo pravi recept. Kako biste uspešno napravili testo za picu bitno je da ispoštujete količine sastojaka, ali i da ga nekoliko puta premesite. Ovako pripremljeno testo možete da držite u frižideru 72 sata, samo je potrebno da ga izvadite nekih 40 minuta pre nego što krene da pravite picu, kako bi dostiglo sobnu temperaturu. Nadev možete da koristite po želji. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 2/3 kašičice suvog kvasca 
  • 215 ml vode 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Recept za najbolje testo za picu:

16:47
Korak 1

Umesite testo

Pomešajte vodu, šećer i kvasac, pa pokrijte i ostaviite da se aktivira 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta. 

16:48
Korak 2

Premesite testo 

Nakon pola sata testo premesite tako što ćete krajeve podići i stavljati na sredinu. Ponovo pokrijte i ostavite da odmori još pola sata. Zatim premažite uljem i premesite kako bi testo dobro upilo ulje. Opet pokrijte testo i ostavite da odmori još pola sata. 

16:48
Korak 3

Zagrejte rernu 

Dok testo odmara uključite rernu na najjače i ostavite da se zagreje. U nekom trenutku stavite i tepsiju u kojoj ćete peći testo da picu da se dobro zagreje. Podelite testo na 2 dela i oblikujte loprice. Razvucite testo i preko stavite namirnice po želji, pa stavite picu u tepsiju obloženu pek papirom i pecite. 

Pročitajte i ovo: Posno testo za picu od samo 3 sastojka

BONUS VIDEO: 

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

(StvarUkusa/S.B.)