Ako želite da napravite pravo testo za picu, ono koje je vazdušasto i hrskavo, onda je ovo pravi recept. Kako biste uspešno napravili testo za picu bitno je da ispoštujete količine sastojaka, ali i da ga nekoliko puta premesite. Ovako pripremljeno testo možete da držite u frižideru 72 sata, samo je potrebno da ga izvadite nekih 40 minuta pre nego što krene da pravite picu, kako bi dostiglo sobnu temperaturu. Nadev možete da koristite po želji.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2/3 kašičice suvog kvasca
- 215 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Recept za najbolje testo za picu:
Umesite testo
Pomešajte vodu, šećer i kvasac, pa pokrijte i ostaviite da se aktivira 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 30 minuta.
Premesite testo
Nakon pola sata testo premesite tako što ćete krajeve podići i stavljati na sredinu. Ponovo pokrijte i ostavite da odmori još pola sata. Zatim premažite uljem i premesite kako bi testo dobro upilo ulje. Opet pokrijte testo i ostavite da odmori još pola sata.
Zagrejte rernu
Dok testo odmara uključite rernu na najjače i ostavite da se zagreje. U nekom trenutku stavite i tepsiju u kojoj ćete peći testo da picu da se dobro zagreje. Podelite testo na 2 dela i oblikujte loprice. Razvucite testo i preko stavite namirnice po želji, pa stavite picu u tepsiju obloženu pek papirom i pecite.
Pročitajte i ovo: Posno testo za picu od samo 3 sastojka
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus