Tehniku farbanja jaja ste sigurno odabarali, ali da li znate šta ćete poslužiti na uskršnjoj trpezi od hrane? Jagnjetina se po tradiciji služi za ručak, a kao prilog možete da služite krompir i sezonske salate. Postoji puno načina na koji možete da spremite jagnjetinu, a čuveni kuvar Đenaro Kontaldo je otkrio svoj recept za ovo ukusno meso.

Prvo na šta treba da obratite pažnju je kupovina mesa. Jagnjetina treba da bude roze ili svetlocrvene boje i ne sme da ima puno masti. Masnoća koju meso ima treba da bude bele boje, jer ćete tako znati da je jagnjetina mlada. Ako je mast žute boje to znači da je jagnje starije. 

Ako ste kupili meso par dana ranije, onda ga obmotajte providnom folijom i stavite u frižider. Ne sme da stoji duže od 3 dana. 

Na dan pripreme prvo treba dobro da začinite jagnjetinu. Uvek se priprema noć pre, jer je dobro da stoji u marinadi. Ona se priprema tako što u posudi pomešate ulje, biber, mleveni beli luk i još nekih začin po želji. Dobro bi bilo da stavite i malo ruzmarina zbog mirisa. Nemojte da solite marinadu, jer se ova vrsta mesa soli pre pečenja. 

Nakon marinade sledi pečenje jagnjetine. Stavite je u posudu i dodajte vino ili vodu, još začina po želji i pecite u zagrejanoj rerni. Ako ne znate kako da spremite jagnjetinu, mi predlažemo da je u rerni ispečete kao ispod sača

Meso je spremno za služenje, a sa ovim savetima nema greške, jer ćete izabrati odlično meso i začinićete ga kako treba. 

BONUS VIDEO: 

Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane Instagram/ spunticulinari

(StvarUkusa/S.B.)