Božićni post se završava na Božić i taj dan se sve domaćice trude da naprave što ukusniji i raskošniji ručak. Naš predlog je da obradujete ukućane jagnjetinom ispod sača sa krompirom i nekom salatom po vašem izboru. Jagnjetina na ovaj način je jednostavna za pripremu, a sve što treba da uradite jeste da začinite meso i da ga ispečete.
Sastojci:
- 2 kg jagnjetine
- 1 crni luk
- nekoliko krompira
- 6-7 čenova belog luka
- 2 grančice ruzmarina
- 2 kašike masti
Recept za jagnjetinu ispod sača:
Pripremite jagnjetinu
Premažite zemljanu posudu kašikom masti, a zatim poređajte krupno sečeni krompir i crni luk. Posolite i stavite još jednu kašiku masti. Meso dobro posolite i pobiberite, pa zasecite na nekoliko mesta i u te proreze stavite cele čenove belog luka, kao i seckani sveži ruzmarin. Poklopite odgovarajućim poklopcem.
Pecite jagnjetinu
Stavite posudu u rernu, pa pecite na 180°C oko 2 sata. Nakon toga izvadite posudu iz rerne, pa mašću koje je meso pustilo prelijte jagnjetinu. Nastavite da pečete još nekih sat vremena. Ako se meso lako odvaja od kostiju znaćete da je pečeno.
Služite jagnjetinu
Ovako pripremljenu jagnjetinu niko neće odbiti, a uz nju možete da poslužite neku salatu po izboru, a naš predlog je kupus.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi kaftan jagnjetina
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus