Istražili smo koje to recepte Srbi najčešće gugalaju na Internetu i šta vole da jedu. Svako ima neko svoje omiljeno jelo, pa su se tu našli i recepti za neka tradicionalna jela, ali i zdravi obroci i namazi za one koji vode računa o ishrani. Mi vam donosimo recepte za 7 najpopularnijih jela, pa izaberite šta najviše volite.

1) Humus se nalazi na listi recepata koji se najčešće guglaju, a ovaj je tradicionalni istočnjački namaz možete da koristite i kao predjelo. Osnovni sastojak za humus su leblebije, a ostale namirnice možete da dodajte po želji. Pročitajte i jedan od najboljih recepata za humus.

2) Škembići su tradicionlano jelo sa juga Srbije koje se pravi od iznutrica, a svaka srpska kafana koja drži do imidža u svojoj ponudi ima i recept za ovaj specijalitet. Ako volite da jedete škembiće, onda pročitaje i kako da napravite prave kafanske.

3) Sarmice od zelja ili tradicionalne sarme su izuzetno popularne u Srbiji i ne postoji osoba koja će odbiti ovo jelo. Predlažemo vam da probate i sarmice u lišću od vinove loze koje su tražene na Internetu, a koje su i odličan predlog za letnji ručak. 

4) Povrće koje je sve popularnije među Srbima je i patlidžan, a od njega možete da napravite neka od najukusnijih jela. Najčešće se guglaju recepti za jela od patlidžana bez mesa, pa vam mi predlažemo da napravite predivnu musaku.

5) A pored jela sa patlidžana traže se i jednostavna jela od povrća koja su posna, jer u toku je Petrovdanski post. Jedan od najboljih recepata je i ovaj španski gulaš sa sočivom. Ako kojim slučajem ne postite, već samo želite ukusan obrok od povrća, mi vam predlažemo da probate i bećarac na nemači način.

6) Mleveno meso je praktično i jeftino i sa njim možete da pravite bezbroj jela, a ne zna se koje je ukusnije. Ono što Srbi najčešće guglaju su svakako i jela od mlevenog mesa i povrća, a najbolji recept za to je upravo musaka. Mi predlažemo da iskorsitite sezonu tikvica i napravite grčku musaku sa tikvicama i mlevenim mesom.

7) Ako spadate u one koji vode računa o tome šta jedu i nikada ne preskaču doručak, onda imamo savršen predlog i za vas.Zdrav doručak po preporuci Dženifer Aniston će vam se sigurno dopasti, a njegova priprema vam neće oduzeti vreme. 

Izvor: Stvar ukusa