U toku je Petrovdanski post i mi vam predlažemo da za ručak napravite jedno od najukusnijih jela, a to je posni gulaš od sočiva i raznovrsnog povrća. Ovo je tradicionalni španski recept, koji možete da pronađete i u njihovim restoranima. Posni gulaš od sočiva je jelo koje se pravi od jeftinih i svima dostupnih sastojaka, ali ukus odličan. Super je i kada želite jelo na kašiku koje će vas zasititi i koje neće pasti teško na stomak. Uživajte!
- Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 šolje paradajz sosa
- 210 g sočiva
- 2 mala krompira
- 1 šargarepa
- 1,2 l bujon od povrća
- 1 lovorov list
Priprema:
U šerpi zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte sitno seckane paprike i mleveni beli luk. Promešajte i pržite 5 minuta. Zatim pospite slatkom paprikom, promešajte, pa dodajte paradajz sos. Za to vreme operite sočivo, pa ga dodajte u sos od paradajza i povrća, kao i krompir isečen na kockice i seckanu šargarepu. Posolite i pobiberite, promešajte, pa sipajte bujon (pomešajte vrelu vodu sa kockom supe od povrča). Dodajte lovorov list i kada provri poklopite, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 30-35 minuta. Nakon toga skinite poklopac i kuvajte još 2 minuta. Začinite još ako je potrebno.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem