Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a kako je toku Petrovdanski post, mi vam predlažemo da napravite prženi tolstolobik. Super je za ručak uz krompir salatu ili grilovano povrće, a trebaće vam 15 minuta da ga napravite, a postoje i cake koje će vam otkriti da li je riba sveža. Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva.
- Sastojci:
- 8 tolstolobika
- 4 kašike bršana
- 4 kašike prezli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 limun
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prezle i beli luk u prahu. Kotlete ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u dobijenu smesu. Pržite ih u zagrejanom ulju, pa poslužite sa limunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus