Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a kako je toku Petrovdanski post, mi vam predlažemo da napravite prženi tolstolobik. Super je za ručak uz krompir salatu ili grilovano povrće, a trebaće vam 15 minuta da ga napravite, a postoje i cake koje će vam otkriti da li je riba sveža. Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva.
- Sastojci:
- 8 tolstolobika
- 4 kašike bršana
- 4 kašike prezli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 limun
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prezle i beli luk u prahu. Kotlete ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u dobijenu smesu. Pržite ih u zagrejanom ulju, pa poslužite sa limunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem