Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem. Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva. Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.

  • Sastojci:
  • 1/2 kg ribe tolstolobik 
  • 3 šargarepe
  • 3 crna luka 
  • 2-3 štapa celera 
  • 1 paprika 
  • 1/2 šolje belog vina 
  • 2 limuna 
  • 1/2 kašičice ulja

Priprema:

Skinite kožu ribe i isecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isekcani luk, šargarepu, celer i papriku. Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE