Tolstolobik je vrsta šarana koji spada u najpopularniju ribu u Srbiji. On se najčešće jede za vreme posta i slava, a možete da ga spremate i nevezano za praznike.Ako volite da jedete ribu isprobajte i ovaj recept sa povrćem. Peče se u rerni, a toliko je ukusna da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. Kada kupujete tolstolobik obratite pažnju na spoljašnji izgled. Oči treba da budu bistre i sjajne, meso elastično, a koža ne treba da bude lepljiva. Ukoliko riba ima previše oštar i neprijatan miris, sumnjivog je kvaliteta.
- Sastojci:
- 1/2 kg ribe tolstolobik
- 3 šargarepe
- 3 crna luka
- 2-3 štapa celera
- 1 paprika
- 1/2 šolje belog vina
- 2 limuna
- 1/2 kašičice ulja
Priprema:
Skinite kožu ribe i isecite kotlete. Posolite i pobiberite, pa u vatrostalnu posudu poređajte isekcani luk, šargarepu, celer i papriku. Opet posolite i poređajte kotlete ribe preko. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem