U vreme posta riba je često na meniju, ali ne mogu svi tačno da odrede da li su kupili svežu ili ne. Riba ili morski plodovi se preporučuju da budu što svežiji, jer se tako ne gube nutritivna svojstva, ukus je bolji i ne možete da se otrujete hranom. Više ne morate da brinete da li će vas neko prevariti jer lako možete da prepoznate da li je riba sveža ili ne. Obratite pažnju na 3 znaka.
1. Škrge ribe treba da budu jarko crvene do svetloružičaste boje (postoje izuzeci kod tamnocrvenih škrga).
2. Sveža riba, ma koliko to izgledalo čudno, ne miriše na ribu. Umesto toga, ona miriše na more, reku ili odiše specifičnom aromom karakterističnom za njenu vrstu.
3. Ribu pritisnite prstom na trup i pogledajte kako nestaju udubljenja. Sveža i kvalitetna riba se prepoznaje po elastičnosti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus